Αντιδράσεις για την εν κρυπτώ φιέστα του Αρείου Πάγου στο «Χίλτον»

Ζητούν να κατονομαστεί η πηγή χρηματοδότησης της πολυτελούς εκδήλωσης στο ξενοδοχείο

Έντονη είναι η δυσφορία  αλλά και πολλά είναι τα ερωτηματικά στο δικαστικό και εισαγγελικό χώρο ως προς την  εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό  συμπλήρωσης 182 ετών   από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να κατονομάσουν την πηγή   χρηματοδότησης   της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» για τον εορτασμό των 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι η πολυτελής εκδήλωσης γίνεται «εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές Ενώσεις» κάτι που  είναι   ασυνήθιστο και προσθέτει ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν».

Για την εκδήλωση αυτή και ειδικότερα για την  πηγή χρηματοδότησής της έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στην Βουλή από το ΠΟΤΑΜΙ προς τον κ. Κοντονή.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι θεωρεί    «υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα» και καταλήγει η ¨Ένωση: «Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το δικαστικό σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές Ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης.

Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση.

Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα.

Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

protothema.gr