Νέα Δημοκρατία: Η Ελλάδα εγκλωβίστηκε από τον κ. Τσίπρα

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ λίγες ώρες πριν από το Eurogroup της Πέμπτης. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, πως όχι μόνο δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, αλλά και ότι αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους.

«Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ενημέρωση του ελληνικού λαού από την πλευρά της κυβέρνησης, γύρω από τις συζητήσεις για το χρέος. Ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες βουλευτές είναι στο σκοτάδι. Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους. Καθυστέρησε επί πολλούς μήνες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, φορτώνοντας σε όλους τους Έλληνες το 4ο αχρείαστο Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση αυτή έχει, ήδη, ως οδυνηρή συνέπεια, να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. H στιγμή για τη χώρα μας είναι η χειρότερη δυνατή, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το χρέος, έχει ήδη ψηφίσει ένα 4ο Μνημόνιο, επιδεινώνοντας τη ζωή όλων των Ελλήνων για πολλά χρόνια. Λύση κοινωνικά βιώσιμη δε μπορεί να υπάρξει με τα θηριώδη πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ο κ. Τσίπρας», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία εδώ και ένα χρόνο έχει καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μια εθνική πρόταση και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός αγνόησε αυτήν την πρόταση και αποδυνάμωσε την εθνική θέση, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Ο κ. Τσίπρας όμως θα πάρει ό,τι του δώσουν προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού. Οι έκτακτες καταστάσεις που επικρατούν στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα αξιοπιστία», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως πρώτο μέλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η ασφάλεια των πολιτών αναφερόμενος  στην επίσκεψή του στη Λέσβο.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, καθώς και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την έμπρακτη αποτελεσματική στήριξή τους. Σε λίγη ώρα, θα είναι στο Αμύνταιο με τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς καταστροφής. Προχθές, είχε στο κέντρο της δράσης του, την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών αλλά και συνολικότερα στη Δυτική Αττική. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας, είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Γαντζωμένος στην εξουσία, χωρίς κανένα σχέδιο για τη χώρα και τις ανάγκες των πολιτών.  Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, γιατί είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του και τις εσωκομματικές ισορροπίες», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε πως το Μέγαρο Μαξίμου γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί είναι κολλημένος στο χθες. «Η οικονομία, η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται Πανεπιστήμια ποιοτικά, ανταγωνιστικά, ελεύθερα και συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Με το νόμο Τσίπρα-Γαβρόγλου, τα Πανεπιστήμια μετατρέπονται σε χώρους ανομίας, ασυδοσίας και συνεχούς υποβάθμισης. Δυστυχώς, λοιπόν, για την χώρα, η σημερινή κυβέρνηση αποτυγχάνει διαρκώς σε όλα τα μέτωπα και τους στόχους που είχε θέσει, και δε μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, άδειασε τον κ. Φορτσάκη για τις δηλώσεις του περί διάλυσης της Αστυνομίας από την παρουσία αστυνομικών στο Gay pride. «Ο κ. Φορτσάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Για τη ΝΔ ο σεξουαλικός προσδιορισμός είναι προσωπική υπόθεση και δικαίωμα του καθενός. Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε στο gay pride από τον κ. Σταμάτη, γραμματέα κοινωνικών δικτύων και την κ. Κάπη, αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Γιάννης Τρουπής

liberal.gr