Βενεζουέλα: Αγνοείται η τύχη ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης, μετά την απαγωγή του από την κυβέρνηση

Αγνοείται η τύχη του Wilmer Azuaje, ενός από τα σημαντικότερα στελέχη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, μετά την αρπαγή του από κυβερνητικό όχημα λίγο έξω από το χώρο εργασίας του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο 40χρονος βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Πρώτα η Δικαιοσύνη» (Justice First), μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό αεροσκάφος, και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

«Εξαφανίστηκε. Τον απήγαγαν, δεν υπάρχει κανένα νέο», λέει η μητέρα του αγνοούμενου βουλευτή, Carmen Cordero, η οποία ταξιδεύει μεταξύ της πρωτεύουσας του Καράκας και της πολιτείας του Barinas, όπου και συνέβη το περιστατικό, για να αναζητήσει πληροφορίες από τις κεντρικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο Azuaje είναι μέλος μίας ομάδας περίπου 3000 ακτιβιστών νεαρής ηλικίας, οι οποίοι συνασπίστηκαν μετά την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης Nicolas Maduro, τον Απρίλιο. Σχεδόν οι μισοί από την εν’ λόγω ομάδα βρίσκονται στη πλέον στη φυλακή.

Οι αρχές της χώρας αρνούνται να απαντήσουν για την τύχη του βουλευτή.

Οι αντίπαλοι του Maduro, ισχυρίζονται, πως ο πρόεδρος της χώρας συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, χρησιμοποιώντας ακραία μέσα καταστολής για τον εκφοβισμό των αγανακτισμένων από την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα πολιτών, οι οποίοι απαιτούν την διενέργεια εκλογών.

Σχεδόν 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Απριλίου, στις πορείες διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Maduro.

liberal.gr