Φωτογραφίες: Το τσιγαράδικο στο Ηράκλειο – Είχε φορτίο αξίας 35 εκατ. ευρώ

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επιβεβαιώνεται ότι τα λαθραία τσιγάρα του νέου πλοίου είναι και αυτή τη φορά της ΣΕΚΑΠ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης με 1,5 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα συνολικής αξίας άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το πλοίο βρέθηκε στα Σφακιά, λίγες μέρες μετά το «τσιγαράδικο» της ΣΕΚΑΠ, που βρέθηκε επίσης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Παλαιοχώρα. Στις αρχές υπάρχει φόβος για εκτεταμένο δίκτυο λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι τα λαθραία τσιγάρα του νέου πλοίου είναι και αυτή τη φορά της ΣΕΚΑΠ, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις πρώτες κούτες που έχουν ανοίξει. Οι αρχές διαπίστωσαν πάντως ότι άλλη μάρκα έγραφαν οι κούτες και άλλη μάρκα είχαν μέσα τα τσιγάρα, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και υποψίες και για το τι θα εντοπίσουν στη συνέχεια αλλά και για μεταποίηση τσιγάρων. Ενα ακόμη σημείο που μοιάζει γρίφος είναι πώς τόσο το πλοίο της ΣΕΚΑΠ όσο και το νέο τσιγαράδικο (το οποίο είχε ξεκινήσει επίσης από το Μαυροβούνιο και δήλωσε προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης, αλλά βρέθηκε στα Σφακιά) βρέθηκαν στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο που επρόκειτο να φτάσει στο Τομπρούκ πριν τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δηλώσει κατά τον απόπλου από το Μαυροβούνιο, βρέθηκε τελικά πριν δύο ημέρες στον όρμο των Σφακίων. Σε μια περιοχή, δηλαδή, που δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται. Σύμπτωση; To δεύτερο πλοίο εντοπίσθηκε πολύ κοντά στην Παλαιόχωρα, όπου είχε εντοπισθεί προ μηνών και το άλλο «τσιγαράδικο», που βρέθηκε να μεταφέρει τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ: Αυτή την υπόθεση αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr

protothema.gr