Ν. Υόρκη: Χάος στο μετρό έπειτα από εκτροχιασμό -34 τραυματίες, εκατοντάδες εγκλωβίστηκαν [εικόνες]

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στο μετρό της Νέας Υόρκης, έπειτα από τον εκτροχιασμό βαγονιών. Εκατοντάδες επιβάτες περπάτησαν στις γραμμές, μέσα στον καπνό και το σκοτάδι, για να φύγουν από το σημείο, ενώ 34 τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη όταν ενεργοποιήθηκε αυτόματα το φρένο έκτακτης ανάγκης συρμού, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν δύο από τα οχτώ βαγόνια του και να χτυπήσουν στον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή ο συρμός απείχε περίπου 60 μέτρα από τον επόμενο σταθμό και εκκενώθηκε, όπως και τρεις ακόμη που βρίσκονταν στο ίδιο τούνελ.

Συνολικά 34 άτομα τραυματίστηκαν και σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το ABC κανένας δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι είχαν πρόβλημα με τον καπνό που εισέπνευσαν. Συνολικά 500 επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν στις γραμμές για να φτάσουν στον σταθμό, κάτι που πυροσβέστης χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνο.

Επιβάτες δημοσίευσαν φωτογραφίες στα social media που δείχνουν σκοτεινά βαγόνια, με καπνό και ζημιές στο πάτωμα και την πόρτα. «Μία γυναίκα έπαθε κρίση πανικού, οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν τις μπλούζες τους για να μην εισπνεύσουν τον καπνό. Κάποιοι έκλαιγαν», έγραψε ένας από τους επιβάτες, ο Μπέντζαμιν Γουίλιαμς, στο Twitter.

Πηγή: | iefimerida.gr

 

Φωτογραφίες: AP/ Twitter

iefimerida.gr