Μητσοτάκης: Επιτακτική η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του κράτους

Συνάντηση με ελληνοαμερικανούς φοιτητές

Με 10 ελληνοαμερικανούς φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυράκος Μητσοτάκης.

Καλωσορίζοντάς τους ελληνοκύπριους φοιτητές, που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, παιδείας, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα, τόνισε την αρμονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Επισήμανε την κρισιμότητα του ρόλου τους στην κατανόηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ.

Ανέδειξε τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε ένα ταραχώδες περιβάλλον. Πρόσθεσε, ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ως προς την Τουρκία και το Κυπριακό, το μέτωπο της ελληνικής πλευράς είναι ενιαίο.

«Επιτακτική η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις»

Τόνισε επίσης, ότι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους «για να πάμε παρακάτω». Εξήγησε, ότι η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να «αποκτήσουμε σύγχρονο κράτος και να γίνουμε ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις».

Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη για ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Ανέπτυξε επίσης, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί με νόμο η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού -που έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας- να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

Τέλος, προέτρεψε να αναλύσουν και να αποτιμήσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

tovima.gr