Άγκυρα: Η αποτυχία στο Κυπριακό βαραίνει τον Κοτζιά

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά για αδιάλλακτη και μη επoικοδομητική προσέγγιση η οποία οδήγησε σε ναυάγιο τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά.

Σε tweet του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, επικεντρώνεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι από την έκφραση του κ. Νίκου Κοτζιά μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει αναλυτικά:

«Η Τουρκία συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντανά στις 28 Ιουνίου με 6 Ιουλίου με καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση όπως είχε επιδείξει από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία ήταν η τελική Διάσκεψη, η δική μας πλευρά κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες για δύο βδομάδες για να υπάρξει λύση. Όσο για την απάντηση γιατί η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε, μπορεί να το δει κανείς και από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χθες (7 Ιουλίου) από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι με την συμπεριφορά που επέδειξε ήταν εκείνος που ευθυνόταν για την Διάσκεψη που δεν κράτησε πάνω από μία μέρα τον Ιανουάριο. Αυτές οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις του Υπουργού Κοτζιά επιδείχθηκαν κατά την διάρκεια της διάσκεψης από την Ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα. Η διάσκεψη έχει για άλλη μια φορά αποκαλύψει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς καλή πρόθεση και πολιτική πρόθεση».

eleftherostypos.gr