Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κοινοτικούς πόρους για να δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο κράτος

«Δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται και στην Υγεία και στην Παιδεία, χωρίς να είναι αναγκαίο όλα να τα κάνει το κράτος», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Σήμερα έχουμε μία λογική κρατισμού και για μας είναι κρίσιμο σημείο το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται κοινοτικοί πόροι -οι μοναδικοί δεδομένοι πόροι που έχει η πατρίδα- για μισθολογικές ανάγκες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γιγαντιαίο κράτος. Αντί οι πόροι αυτοί να επενδυθούν, ώστε να έχουν προστιθέμενη αξία, μόλις προχθές στο νομοσχέδιο για την Υγεία χρησιμοποιούνται για μισθολογικές ανάγκες για μία φαραωνική δομή, που είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει. Είναι διαφορετικό πράγμα να κάνεις ένα γιγαντιαίο κράτος, από το να κάνεις ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος», ανέφερε η κ. Σπυράκη, σημειώνοντας:

«Η διάθεση των κοινοτικών πόρων, η διάθεση των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων που φτάνουν στα κράτη-μέλη, που φτάνουν στην πατρίδα μας και είναι πάρα πολύ υψηλά ποσά, πρέπει να γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι με γνώμονα το κομματικό συμφέρον». «Εμείς δεν θα επιβάλλουμε στους ΟΤΑ να προσλαμβάνουν ανθρώπους για να μαζεύουν τα απορρίμματα, ξέρουμε ότι γίνεται κι αλλιώς και γίνεται πολύ αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον νόμο για την Παιδεία, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε: «Θα καταργήσουμε τον νόμο. Θα δώσουμε όλες τις δυνατότητες στα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους, να έχουν αριστεία, να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό, με ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, με δυνατότητα να υπάρχουν μη κρατικά, ιδιωτικά πανεπιστήμια, με μία Παιδεία που θα προωθεί την αριστεία, που θα είναι ανταγωνιστική, γιατί δεν τη φοβόμαστε τη λέξη και που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, μέσα από υποτροφίες, αλλά και φοιτητικά δάνεια».

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρατήρησε ότι «η τρίτη αξιολόγηση είναι πολύ κρίσιμη στη βάση τού ότι υπάρχουν προαπαιτούμενα, τα οποία είναι εντελώς στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτό που η κυβέρνηση εμφανίζει ως άποψη ή ιδεολογία, προαπαιτούμενα τα οποία αφορούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ενώ, «ταυτόχρονα η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει φτάσει στο όριό της […] οι πολίτες εργάζονται, όσοι από αυτούς εργάζονται, για να πληρώνουν φόρους και εισφορές». «Αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε είναι να μπορέσουμε να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε τους φόρους. Μπορούμε να το κάνουμε με διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θα προωθήσουμε και τις οποίες θα κάνουμε και θα έχουμε την ιδιοκτησία τους, όχι καθυστερώντας οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει τον οικονομικό χάρτη της πατρίδας μας», τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την πυρκαγιά στα Κύθηρα, η κ. Σπυράκη επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει γιατί καθυστέρησε η διαδικασία μίσθωσης ιδιωτικών ελικοπτέρων, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει γιατί έδωσε το ίδιο τίμημα για επτά ελικόπτερα για τις μισές μέρες, όχι για 120 μέρες που νοικιάζονταν τα ελικόπτερα στο παρελθόν. Αυτά είναι ουσιώδη ερωτήματα που αφορούν τον εξοπλισμό και τη δυνατότητα δασοπυρόσβεσης και η κυβέρνηση επί της ουσίας δεν έχει απαντήσει».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη πολιτική παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτη, παρατήρησε: «Ο κ. Λαλιώτης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια και δεν έχει κάνει και καμία αναφορά στην επίδοση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχε το κόμμα του […] Προφανώς έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

liberal.gr