Βαρκελώνη: Νεκρός ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο -Αναζητούνται 3 τρομοκράτες

Νεότερα ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Ράμπλας της Βαρκελώνης είναι ανάμεσα στους 5 νεκρούς τρομοκράτες που σκότωσαν οι Αρχές στο Καμπρίλς.

Ο νεαρός οδηγός του λευκού βαν (αριστερά στην φωτογραφία των 4 υπόπτων) που χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 130 άνθρωποι, ήταν ένας από τους 5 άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico.

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λα Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Μούσα Ουκαμπίρ (o νεκρός οδηγός του βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο νεκρός 17χρονος Ουκαμπίρ από το χωριό Ribes de Freser

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πορεία του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη

Ο τρόμος επέστρεψε πάνω από την Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Ο τραγικός απολογισμός έφτασε συνολικά από τις δύο επιθέσεις στους 14 νεκρούς και πάνω από 130 τραυματίες, την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί παγωμένος και σοκαρισμένος το νέο λουτρό αίματος από τους τζιχαντιστές.

Στη δημοσιότητα πάντως δόθηκε το πρώτο βίντεο που δείχνει κομμάτι της τρελής και φονικής πορείας του λευκού βαν στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας με 13 άτομα να χάνουν την ζωή τους.

Η κάμερα καταγράφει από μπαλκόνι καταστήματος στον πεζόδρομο κομμάτι της τρελής πορείας του βαν, με κόσμο να τρέχει δεξιά και αριστερά για να σωθεί.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η EL PAIS

Πηγή:  iefimerida.gr