Όταν η Γιαννακάκη έγραφε για τον «βίαιο εκτοπισμό Εσθονών από το σοβιετικό καθεστώς»..

Τότε ήταν στη ΔΗΜΑΡ – Σήμερα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. κατηγορεί τους Εσθονούς σαν «φιλοναζί»…

Μπορεί την Παρασκευή η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, να χαρακτήριζε φιλοναζί τους Εσθονούς, ωστόσο τον Μάρτιο του 2012 είχε διαφορετική άποψη γι τους πολίτες της Βαλτικής δημοκρατίας.

Το 2012, η Μαρία Γιαννακάκη, τότε γνωστό και προβεβλημένο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία και εκλέχθηκε βουλευτής της Β΄ Πειραιά στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, έγραφε στο twitter: «Στις 25 Μαρτίου του 1949 ξεκίνησε ο βίαιος εκτοπισμός 94.000 Εσθονών, Λετονών και Λιθουανών από το σοβιετικό καθεστώς».

Η ανάρτησή της στο twitter στις 24 Μαρτίου 2012

Την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», έγραψε στο twitter: «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους», με αφορμή μια ανάρτηση που αλίευσε από το twitter στην οποία αναφέρεται ότι «υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι “και οι δύο πλευρές είναι κακές” όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί».

Η ανάρτησή της στο twitter στις 18 Αυγούστου 2017

protothema.gr