Το μήνυμα του Μητσοτάκη στους νέους φοιτητές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μέσω ενός βίντεο σε όλους όσοι πέρασαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν, με αφορμή την ανακοίνωση για τις βάσεις.

«Για πολλούς από σας ξεκινά σήμερα μια νέα περίοδος στη ζωή σας. Σας συγχαίρω, μαζί με τις οικογένειές σας και  τους καθηγητές σας, που στάθηκαν πλάι σας, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Στα φοιτητικά σας χρόνια θα ζήσετε σπουδαίες εμπειρίες. Εύχομαι να τα χαρείτε με κάθε τρόπο. Να αποκτήσετε γνώσεις, ερεθίσματα, παραστάσεις που θα ανοίξουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν εργαλεία για να προχωρήσετε όπως θέλετε στη ζωή σας.

Δική μου έγνοια είναι να σπουδάσετε σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. σύγχρονα, οργανωμένα, λειτουργικά, που θα δίνουν πτυχία με αξία και αντίκρισμα στην πραγματική ζωή», αναφέρει αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αφού συμβουλεύει εκείνους που πέτυχαν, «στρέφεται» σε εκείνους που είτε δεν πέτυχαν είτε δεν θέλησαν να σπουδάσουν αλλά για τους δικούς τους λόγους θα πέσουν από τώρα στα «βαθιά» της καθημερινότητας.

«Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα σε όσα παιδιά δεν θα σπουδάσουν, αλλά θα μπουν από τώρα στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες σε όλους. Που δίνει δουλειές. Που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, όποιες και αν είναι αυτές.

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, με καλές και κακές στιγμές. Αυτό που περισσότερο μετράει είναι η όρεξη, το πείσμα, η εργατικότητα, η φιλοδοξία.

Δικός  μας στόχος είναι να φτιάξουμε μια Ελλάδα όπου η ελπίδα είναι ζωντανή, όπου οι Έλληνες – ιδίως οι νέοι – μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Καλή συνέχεια σε όλους».

paraskhnio.gr