Πρωτοφανές: Ο Νίκος Κοτζιάς ζητάει εξηγήσεις από τον καθηγητή Βερέμη για τις απόψεις του [επιστολή]

Να «απολογηθεί» για δηλώσεις του στους Financial Times καλεί απειλητικά ο Υπουργός Εξωτερικών τον καθηγητή Θάνο Βερέμη και μάλιστα δια επιστολής του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο Νίκος Κοτζιάς απέστειλε επιστολή στον καθηγητή Θάνο Βερέμη με την οποία τον καλεί να απαντήσει αν όντως προέβη σε δηλώσεις που φιλοξένησαν οι Financial Times στο δημοσίευμα τους για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του κ. Κοτζιά με τους εκδότες Μανώλη και Μαρία Βασιλάκη.

Η κίνηση του κ. Κοτζιά αναμένεται να συντηρήσει την συζήτηση που άνοιξαν οι FT με το δημοσίευμα τους για τις προσπάθειες χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όπως είναι γνωστό με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books, οι Financial Times στις 9 Αυγούστου έκαναν λόγο για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανέφερε ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον Υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρχε και δήλωση του καθηγητή Θάνου Βερέμη σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία».

Με  την επιστολή που απέστειλε, ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά ζητά από τον Θάνο Βερέμη να απαντήσει αν όντως προέβη στις εν λόγω δηλώσεις ή η αναφορά στο όνομά του ήταν ανακριβής και αναληθής.

Διαβάστε την επιστολή Κοτζιά στον καθηγητή Βερέμη:

Πηγή:| iefimerida.gr