Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ξεκάθαρος, δυναμικός, αποφασισμένος

Ξεκάθαρος , δυναμικός αποφασισμένος να φτιάξει την Ελλάδα που οραματίζεται, την Ελλάδα που θα ευημερεί και θα αφήσει πίσω της την κρίση εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους Έλληνες να τον εμπιστευθούν και να πάνε μαζί του. Εν μέσω πολλών διακοπών από χειροκροτήματα μίλησε για μια ευημερούσα χώρα με δουλειές, εξήγγειλε μείωση φορολογικών βαρών και στήριξη των αδυνάτων. Παρουσίασε τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν και δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες Σκουριές.

Το δικό του ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο σχέδιό στηρίζεται όπως τόνισε σε τρεις προτεραιότητες που είναι α) η  δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων, β) η μείωση των φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Κράτους και γ) η στήριξη των νέων ανθρώπων  και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα. “Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα και εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα και ασφάλεια δικαίου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις πρώτες μέρες μέρες της κυβέρνησης του είπε ότι 1ο νομοσχέδιο θα είναι “η νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίθκησης.

Το 2ο τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση.

3ο για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης με:

-Μέίωση του φόρου στα μερίσματα κατά 5%

-Αύκηση του ποσού για υποβολή ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ.

-Δραστική απλοποίση της φορολογικής νομοθεσίας που δεν θα αλλάξει για μια 5ετία.

Υπενθυµίζω ότι έχω προσωπικά δεσµευθεί για µείωση της φορολογίας εισοδήµατος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και µείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

Σκουριές

Ναι θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα. αλλά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.΄΄Αλλες Σκουριές δεν πρόκειται να υπάρξουν. Προσωπικά δεσμεύομαι οι δουλειές που θα χαθούν στη ΄Χαλκιδική θα επανακτηθούν.

Δεν θέλουν δεν ξέρουν δεν μπορούν ας κάνουν επιτέλους στην άκρη

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας  “Δεν θέλουν δεν ξέρουν δεν μπορούν ας κάνουν επιτέλους στην άκρη”.

Στις δικές μας πλάτες, τόνισε,  πέφτει μια μεγάλη ευθύνη, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο μιας λατινοαμερικάνικης νομεκλατούρας.

H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Αξίζουμε καλύτερα», οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας.

Προτυπα σχολεία σε κάθε δήμο

Δεσμεύθηκε για δημιουργία πρότυπων σχολείων σε κάθε δήμο και κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια όπως ισχύει σήμερα.

φωτό: sooc

liberal.gr