Καταγγελίες Βορίδη: Η κυβέρνηση επιμένει να μην αποκλείει αμετανόητους τρομοκράτες από τον ν. Παρασκεύοπουλου

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης μιλώντας για την τροπολογία με την οποία επεκτείνεται για ένα χρόνο ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου για τις ευεργετικές απολύσεις κρατουμένων. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ αποκλείονται από τις διατάξεις κρατούμενοι που διέπραξαν εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, ληστεία με όπλο, κλπ , επιτρέπεται να κάνει χρήση της διάταξης κάποιος αμετανόητος τρομοκράτης.

«Υπάρχει όντως μια βελτίωση. Τώρα υπάρχουν εγκλήματα που διαφοροποιούνται και δεν επιτρέπουν την χρήση των ευεργετικών διατάξεων. Εξαιρούνται ανθρωποκτονία, ληστεία με όπλο κλπ. Ερώτηση καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών σε ισόβια , α όχι. Καταδικασμένος σε ισόβια για απάτη κατά του δημοσίου. Α όχι, κι αυτό στις ευεργετικές διατάξεις. Εγκληματικές οργανώσεις έξω. Τρομοκράτης που τον ρωτάει κάποιος αν μετάνιωσε και  απαντάει καθόλου και θα συνεχίσω. Έξω κι αυτός», τόνισε σε έντονο ύφος ο Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια  συνεχή αποφυλάκιση σκληρών εγκληματιών, «όχι με το επιχείρημα συγκροτημένης αντιεγκληματικής πολιτικής αλλά με το αίτημα αποσυμφόρησης των φυλακών».  «Αποσυμφόρηση έστω κι αν βγαίνουν έξω σκληροί εγκληματίες», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

liberal.gr