Με (βουλευτική) τροπολογία η κυβέρνηση παρατείνει τα Δ.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων υπό το φόβο ήττας

Σε μια κίνηση που ενδεχομένως να δείχνει φόβο η κυβέρνηση με βουλευτική μάλιστα τροπολογία παρατείνει κατά ένα χρόνο την θητεία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των Εξελεγκτικών Επιτροπών και των εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου καθώς και την Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ιατρών.

Πρόκειται για την δεύτερη παράταση που δίδει η κυβέρνηση, καθώς η θητεία τους είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του περασμένου Απριλίου και παρατάθηκε για έξι μήνες. Σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη ρύθμιση (που έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ακολούθως από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή) γράφτηκε επειδή η  « κυβέρνηση φοβάται τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών»!  «Οι γιατροί περιμένουν   να ψηφίσουν κι έχουν πολλά μηνύματα. Για αυτό το αναβάλλουν μπας και δεν ληφθεί το μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην αιτιολογική έκθεση ως επιχείρημα προβάλλεται το γεγονός ότι σε επικείμενο νομοσχέδιο για την Υγεία (το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση) προβλέπεται ότι η θητεία των παραπάνω Δ.Σ. θα είναι τετραετής, οπότε πρέπει να παραταθεί των ήδη υπαρχόντων.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

liberal.gr