Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα οι Κρητικοί τον Αλέξη Τσίπρα

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, άνεργοι και αγρότες πρόκειται να διαδηλώσουν κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση – Τα χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» για τη ζωή τους

Με συλλαλητήρια υποδέχονται συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, άνεργοι και αγρότες τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στο Ηράκλειο για να μιλήσει στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 11 το πρωί, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας. Μετά θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ πριν από τις απογευματινές εργασίες του συνεδρίου θα έχει μια σύντομη συνάντηση με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, που θα βρίσκονται στο νησί.

Εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών ομάδων δίνουν ραντεβού σήμερα στις 6 το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν, όπως υποστηρίζουν, “ταφόπλακα” για τους ίδιους μέσα στα επόμενα χρόνια.
Την ίδια ώρα, επί ποδός θα βρίσκεται η αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου τόσο περιμετρικά όσο και στο κέντρο της πόλης υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αναφέρουν: “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη λήψη νέων μέτρων το επόμενο διάστημα. Όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει «νόμιμα» την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το «δουλεμπόριο» εργαζομένων και τόσα άλλα «νόμιμα» αντεργατικά μέτρα.

Συμφώνησε με την τρόικα και συμφώνησε στη διαιώνιση του άθλιου αντεργατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον από το 2011, χωρίς να θίξει ούτε ένα μέτρο από όσα μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της εργασιακής αθλιότητας, αλλά πήρε το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προχώρησε παραπέρα στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ισχυροποίησε τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις εφαρμογής του «λοκ – άουτ» (ανταπεργία).

Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικού φακελώματος συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην υιοθέτηση νομοθεσίας για να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης», από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και στην Κρήτη! Αντίθετα πρέπει να συναντήσουν την μαχητική απάντηση των εργαζομένων και των σωματείων την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή, αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας !

Να απαιτήσουμε :

· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,

· Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά

· Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.

· Να κλείσει η Βάση της Σούδας

. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο”.

Πηγή: cretapost.gr

protothema