«Τυφώνας» Ντόρα σάρωσε τον Κουρουμπλή

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, το πρωί της Πέμπτης, στον ANT1 μετά την επίθεση που δέχθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ τον χαρακτήρισε ευθέως «ψεύτη», ενώ εξέφρασε φόβους πως λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης μπορεί να χαθούν τα κονδύλια της αποζημίωσης, καθώς ο αρμόδιος οργανισμός μπορεί να αρνηθεί την καταβολή τους εάν υπάρχει δόλος στη βύθιση του πλοίου ή αμέλεια για την αντιμετώπιση της καταστροφής.
Η κυρία Μπακογιάννη κατηγόρησε με σφοδρότητα τον υπουργό ότι έστειλε «λαθρεμπορικό» για να απαντλήσει το πετρέλαιο από το βυθισμένο πλοίο και πως η παράταση των αδειών για το πλοίο που βυθίστηκε, ουσιαστικά έχει την υπογραφή του κ. Κουρουμπλή (με αντ’ αυτού).
Επισήμανε ότι ο υπουργός χαρακτηρίζεται «από άγνοια, αδράνεια, ανικανότητα, αδιαφορία και αλαζονεία», επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Κουρουμπλή αλλά και στον πρωθυπουργό. Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε, τέλος, πως «για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής θα πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά, που δεν έχει».
«Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας μεταβαίνει στο Λονδίνο για διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο Οργανισμό, ώστε να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για τις αποζημιώσεις» ήταν η απάντηση του κ. Κουρουμπλή Παράλληλα, είπε ότι σύντομα έρχεται στη Βουλή ρύθμιση για να τεθεί όριο ηλικίας για τα πλοία, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι λόγω σχέσεων με συμφέροντα δεν είχε προωθήσει τέτοια ρύθμιση.
Ζήτησε πάντως συγγνώμη για τη συνεργάτιδά του που γέλασε χθες στη Βουλή όταν μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι έχει επιλέξει για λόγους εμπιστοσύνης συγγενή του.
Σε ότι αφορά το ταξίδι του στο Λονδίνο υπογράμμισε ότι προετοιμαζόταν μήνες, με στόχο να πεισθούν κάποιοι από τους τέσσερις μεγάλους ναυτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς να φέρουν την έδρα τους στον Πειραιά.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sfodri-kontra-kouroumpli-mpakogianni-gia-ti-thalassia-ripansi