ΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέλουν αλλαγή φύλου και σε 15χρονα!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φαίνονται απολύτως αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε ίχνος θεσμού και αξιών που έχουν απομείνει σε αυτό τον τόπο – Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, πάνε ακόμα πιο μακριά τη βαλίτσα προωθώντας ειδική ρύθμιση για αλλαγή φύλου και σε ανήλικα 15χρονα!

Η αλλαγή φύλου δεν φαίνεται να δημιουργεί εστία ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύει – προς ώρας – και το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Παρά τις δήθεν πατριωτικές κορώνες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για προάσπιση των θεσμών της Θρησκείας, της Πατρίδας και της Οικογένειας, ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. έχει αποφασίσει να παραδώσει όχι μόνο τα κλειδιά της χώρας, αλλά να συντρίψει κάθε ίχνος εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο διάλυσης όλων των εθνολογικών χαρακτηριστικών που επί σειρά αιώνων κρατούν ζωντανό αυτό το λαό στη ροή της Ιστορίας.

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, ώστε να ρυθμίσει πράγματι ζητήματα που εκκρεμούν χρόνια.

«Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Ετσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις. Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».

Οργή στην κοινωνία

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω διατάξεις θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία.

Τον κίνδυνο καταστρατήγησης και δόλιας χρήσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την μεταβολή φύλου επισήμανε η εκπρόσωπος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, Ιωάννα Κονδύλη, υποστηρίζοντας πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν «κερκόπορτα» για νομιμοποίηση γάμου ή υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, τώρα μπορεί να αλλάξει και να γίνει αυτός ο γάμος και μετά από αυτό το γάμο να ανοίξει ο δρόμος για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος επίσης απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν κρίνω, αν είναι καλή ή κακή νομοθεσία, όμως είναι η ισχύουσα νομοθεσία» ισχυρίστηκε η κυρία Κονδύλη για να προσθέσει: «Υπάρχει υποχρέωση για στράτευση, σκεφτείτε κάποιος νεαρός, ο οποίος στα 19 κάνει δήλωση “γυναίκα” για να αποφύγει τη στράτευση και στα 29 επιστρέφει. Το ίδιο πράγμα είναι και η επιστράτευση». Η ίδια αναφέρθηκε δε και σε περιπτώσεις αποφυγής προστίμων λέγοντας: «Αναφέρθηκε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Να σας πω ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί το πρόσωπο, διότι όταν βγάζουμε μια διαταγή πληρωμής, ότι ένα πρόσωπο οφείλει ένα ποσό, χρειάζεται να γίνει αναγκαστική εκτέλεση, κατάσχεση δηλαδή, εκεί θα πρέπει να το βρούμε. Έχουμε, λοιπόν, το όνομά του, που είναι πια διαφορετικό, το φύλο του που είναι διαφορετικό, αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας, για το επίπεδο του ιδιωτικού δικαίου των συναλλασσομένων απλών ανθρώπων, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα, εάν κάποιος καταφέρει να ποινικοποιήσει μια υπόθεση αυτό είναι κάτι διαφορετικό». «Επίσης υπάρχουν τα των αθλητών ή στις γυναικείες φυλακές κάποιος που θα αλλάξει, γιατί μπορεί να νομίζει ότι θα μπορεί να περνάει καλύτερα. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πάρα πολλές καταστρατηγήσεις και στο χώρο του ποινικού δικαίου. Κάποιος που έχει καταδικασθεί για ένα έγκλημα και μετά λέει, τώρα είμαι ένας άλλος άνθρωπος, έχω μια άλλη προσωπικότητα, ζητώ να γίνει επανάληψη της δίκης, γιατί δεν μου αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό» ανέφερε σε άλλο σημείο.

newsbomb.gr