Κυρ. Μητσοτάκης για αλλαγή φύλου: Ο Τσίπρας ψάχνει ένα παρελκυστικό άλλοθι για την άγρια λιτότητα

Με μια ιδιαίτερα ψύχραιμη ομιλία, δίχως αντιπολιτευτικές κορώνες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Παράλληλα, επανακατέθεσε τη δική του πρόταση την οποία ανέλυσε βήμα προς βήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά, αναγνώρισε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ως εκ τούτου «το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης αποτελεί αυτονόητη αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου». Υπενθύμισε ότι η «προοδευτική παράταξη «έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της», καθώς με νομοθετικές παρεμβάσεις έχουμε «διαμορφώσει ίσες ελευθερίες σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».

Συνεπώς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί μέσω αυτού του νομοσχεδίου να κρύψει την καθολική του αποτυχία σε όλους τους τομείς. «Tο φέρατε άρον άρον στην Βουλή λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να κρύψετε την καθολική αποτυχία σας παντού», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε κωμικό να παραδίδει μαθήματα φιλελευθερισμού ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά μάλιστα σε άδεια έδρανα. «Τα ψευτομαθήματά σας πείτε τα στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει εδώ και 2 χρόνια την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα ένα παρελκυστικό άλλοθι για την πολιτική της άγριας λιτότητας. «Φέρατε ένα νομοσχέδιο για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδά σας», εξήγησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Κυρ. Μητσοτάκη «σχεδόν σε όλες τις προηγμένες χώρες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ναι έχει μια αδιαμφισβήτητη  ιατρική διάσταση».

Σε ότι αφορά την θέση της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε ότι για τη γαλάζια παράταξη η συγκεκριμένη διαδικασία δεν πρέπει να είναι μια στιγμιαία πράξη. «Για μια τέτοια μείζονα απόφαση απαιτείται μια ωριμότητα, δηλαδή να έχει ενηλικιωθεί Είναι αδιανόητο κάποιος στα 15 του να μην μπορεί να πιει αλκοόλ ή να οδηγεί αλλά να του επιτρέπεται να προβαίνει σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η διαρκής και απεριόριστη δυνατότητα αλλαγής φύλου».

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα σόου. Σας ζητώ να σταθείτε και να συνειδητοποιήσετε  ότι η μόνη υπεύθυνη απόφαση είναι αυτή που έχουμε καταθέσει εμείς», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή διαχείριση κάνοντας πολιτικό παιχνίδι εν ου παικτοίς. «Η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει ένα πρόχειρο και ανεύθυνο το νομοσχέδιο, χωρίς τις αναγκαίες συναινέσεις. Επιδιώκει να προβοκάρει την εκκλησία για να δείξει τον δήθεν προοδευτισμό της», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

liberal.gr