Κυρ. Μητσοτάκης: Μας κυβερνά μια αλλοπρόσαλλη και κυνική ομάδα – Η ανανέωση στη ΝΔ θα προχωρήσει

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι κανονική μια χώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν είναι κανονική μία χώρα, όταν το κράτος χρωστάει στους πολίτες. Δεν είναι κανονική μία χώρα, όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται βίαιη επίθεση και κανείς δεν αντιδρά. Όσο κυβερνούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, μια αλλοπρόσαλλη και κυνική κυνική ομάδα που ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία, τότε η χώρα δε θα είναι κανονική», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας προκαλεί συνεχώς, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση κομπάζει για μείωση της ανεργίας, την ώρα που φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Περικοπές στις συντάξεις, κατασχέσεις, εσωτερική στάση πληρωμών είναι η κανονική Ελλάδα του κ. Τσίπρα», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της χώρας επισημαίνοντας ότι το διαθέσιμο εισόδημα έχει συρρικνωθεί και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί.

«Η κυβέρνηση κατόρθωσε να έχουμε τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους και περισσότερους και αμέσως μετά παίζει θέατρο ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει για τη λήψη νέων μέτρων μέσα στο 2018.

«Η κυβέρνηση προσθέτει νέες επιβαρύνσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και για το 2018. Σε αυτές περιλαμβάνονται περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο και στα οικογενειακά επιδόματα, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά κ.α. Μέτρα που θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των πολιτών», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τρίτη αξιολόγηση.

«Η κυβέρνηση με τους γνωστούς χαλαρούς της ρυθμούς τρέχει να κλείσει την αξιολόγηση που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Ακόμα όμως και αν αυτή ολοκληρωθεί, ένα νέο αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο ξεκινά από την 1/1/2019 με μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο», σημείωσε και επανέλαβε ότι από τα μνημόνια θα βγαίναμε το 2015, εάν δεν είχαν κάποιοι ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνιο είναι ένα άδειο κοστούμι. Ας έρθει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας και να καταργήσει τις περικοπές που έχει ήδη ψηφίσει. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε μετά τον Αύγουστο του 2018 σε ένα δύσκολο περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που κάλεσε την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει για το «υπερπλεόνασμα».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να μην πανηγυρίζει για το πλεόνασμα. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα μνημόνια. Το πλεόνασμα προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Ο στόχος κάθε σοβαρής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ο περιορισμός και όχι η αύξηση του πλεονάσματος», σημείωσε και διατύπωσε τη δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνει η διανομή.

«Έχουν νομοθετήσει 15 δισ. ευρώ σε φόρους και θα πανηγυρίζουν αν επιστρέψουν 1 δισ. ευρώ. Το ένα δέκατο δηλαδή. Εάν υπάρξει οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα και ενδέχεται να υπάρξει ένα μέρος, πρέπει να πάει στους αδύναμους πολίτες και ένα μέρος σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους. Ένα εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ και μια έκπτωση στους πολίτες, μία έκπτωση σε όσους έδωσαν ΕΝΦΙΑ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η πολιτική αλλαγή αργά ή γρήγορα έρχεται, σημείωσε στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ξέρει πως θα φέρει επενδύσεις και πως θα στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες.

«Ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται. Είναι πρωθυπουργός, χωρίς πυξίδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως στο ταξίδι στις ΗΠΑ «δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα με εξαίρεση κάποιες φωτογραφίες».

«Η αναβάθμιση των αεροσκαφών είναι απολύτως αναγκαία. Ο τρόπος όμως με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα γεννά πολλά ερωτηματικά. Δεν έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Είναι ενδεικτικό του πώς χειρίζεται η ερασιτεχνική ομάδα του Μαξίμου τόσο σοβαρά θέματα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί καμία απόφαση που δε λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι δέσμια των ιδεολογικών της αγκυλώσεων και πως δεν έχει σχέδιο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μιλά γιατί φοβάται μήπως ερεθίσει τα ιδεολογικά αντανακλαστικά των συντρόφων του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που έκανε ειδική αναφορά στα φαινόμενα ανομίας. «Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο της Αθήνας. Σε όλα αυτά η ΝΔ δε θα ανεχτεί την κατάλυση του κράτους δικαίου. Δε θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας, δε θα δεχτεί η χώρα μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Αν σπεύδουν κάποιοι να δώσουν ιδεολογικό πρόσημο σε αυτό να ξέρουν ότι με τις απόψεις αυτές συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την τοποθέτησή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ζητώντας τους να στηρίξουν τα νεότερα στελέχη που μπαίνουν στην πολιτική. «Η ανανέωση δεν είναι απειλή είναι όρος προόδου και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης. Η ανανέωση είναι η εντολή που έλαβα. Η ανανέωση θα προχωρήσει, αυτό ζητά η πλειοψηφία της κοινωνίας», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους βουλευτές του ο κ. Μητσοτάκης που σημείωσε πως δεν του αρκεί η ΝΔ να κερδίσει επειδή ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

«Θέλουμε να κερδίσει η ΝΔ, γι’ αυτό και ζητάμε θετική ψήφο. Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Ναι σε μία Ελλάδα που αξίζει πολύ καλύτερα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

liberal.gr