Δίωξη για εικονικά τιμολόγια στην κλινική του «γιατρού της Αριστεράς»

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας το ύψος των εικονικών τιμολογίων που είχαν εκδοθεί από το 2007 μέχρι το 2013 φτάνουν το 1.149.330 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema.gr o Γιώργος Γρηγοριάδης, χειρουργό και μέχρι τον Ιανουάριο του 2007 βασικός μέτοχος του θεραπευτηρίου «ΣΩΤΗΡ – ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΑΕ» έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για υπόθεση εικονικών τιμολογίων ύψους 1.149.330, 14 ευρώ, που αφορά στην κλινική του. Τα τιμολόγια εκδόθηκαν από την κλινική προς ασφαλιστικά ταμεία από το 2007 μέχρι το 2013 για διάφορες επεμβάσεις.

Ο κ. Γρηγοριάδης είναι ο γιατρός που ήρθε στη δημοσιότητα καθώς ο ίδιος συστήνεται ως ο «γιατρός της Αριστεράς» ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωνε ότι «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρεώνω τους ασθενείς μου με αμοιβή» και προς επίρρωση του λόγου του ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φορώντας μπλούζα ιατρική και καπέλο με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου της κλινικής για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/1950). Ο ίδιος ο κ. Γρηγοριάδης ήταν διοικητικός διευθυντής της κλινικής μέχρι τις αρχές του 2008, οπότε και αντικαταστάθηκε.

Η βαριά ποινική δίωξη έχει ως αφετηρία πόρισμα-καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αποτυπώνει σε 66 σελίδες παρανομίες, τόσο σε οικονομικό επίπεδο στην ίδια την κλινική και στις συναλλαγές της με ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, όσο και σε επίπεδο ιατρικής δεοντολογίας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ασθενών και τις θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούνταν στην κλινική.

liberal.gr