Ευ. Βενιζέλος: Η σύλληψη του υπερπλεονάσματος είναι αυτοκτονική και υπονομεύει το μέλλον της χώρας

 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση που έχει ως αποτέλεσμα το υπερπλεόνασμα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερφορολογεί συνειδητά τις μεσαίες τάξεις επειδή θεωρεί ότι δεν αποτελούν δεξαμενή ψηφοφόρων της και αναδιανέμει τη μιζέρια μέσω κοινωνικού φιλοδωρήματος στους πιο αδύναμους, που έχουν πληρώσει το μέρισμα πολλαπλάσια. «Πρόκειται για την εν ψυχρώ, κυνική θυσία της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας”, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «Είναι η απόλυτη εν ψυχρώ κυνική θυσία της προοπτικής της εθνικής οικονομίας για ανάκαμψη και ανάκτηση του χαμένου εδάφους προς όφελος μιας καθαρά ωμά επικοινωνιακής στρατηγικής».

Σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο γίνεται απλώς μια αναδιανομή της μιζέριας, με στόχο να «κρατάει τη χώρα καθηλωμένη ώστε να μην υπάρχουν τρόποι για εθνική αποταμίευση αλλά έτσι δεν έχεις επενδύσεις ρευστότητα».

Πρόκειται κατά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για μια «μυωπική αυτοκτονική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αναπαραγωγή πελατειακών αντιλήψεων».  «Με τη σκέψη ότι η ασφαλιστική και η φορολογική επιβάρυνση αφορά τους πολιτικούς μας αντιπάλους – εκείνα τα στρώματα που δεν μας ψηφίζουν ως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ –στοχεύει σε κοινωνικές τάξεις για να έχουμε δυνατότητα φιλοδωρημάτων,  εκμαυλισμού για να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν πληρώσει πανάκριβα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

Όπως εξάλλου είπε ο κ. Βενιζέλος καταρρίπτοντας το success story της κυβέρνηση «ό προέρχεται από υπερφορολόγηση – επιβάρυνση εισφορών – πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την αγορά – δραματική περικοπή προγράμματος δημοσίων επενδύσεων Κ εξαιτίας αυτού δεν γίνονται κι αντιπλημμυρικά έργα».

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

liberal.gr