Ο Τσίπρας αναβάλλει τη συζήτηση στη Βουλή για να στηρίξει τον συνοδοιπόρο του Καμμένο

 

Δεν δέχεται την αναβολή η ΝΔ

Την αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τον Πάνο Καμμένο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, εξαιτίας του γεγονότος ότι αύριο Πέμπτη θα είναι στο Παρίσι.

Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Liberal.gr και του «Φιλελεύθερου» για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη του φωτός για να πάρει το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» (!) και τη γενική κατακραυγή για «απόδραση», ο πρωθυπουργός αποφάσισε να βάλει εαυτόν στο κάδρο προκειμένου, ενδεχομένως, να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο και συνοδοιπόρο του, Πάνο Καμμένο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος έφερε νέα στοιχεία στη Βουλή για το θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε με τη σειρά της νέα επίκαιρη ερώτηση για την πώληση αμυντικού υλικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρωθυπουργός, που επί δεκαέξι μέρες σιωπούσε, πλέον μιλά για επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, στην οποία δεν μπορεί να μην απαντήσει. Μάλιστα, κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ως ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας και τον καλεί να παραστεί στη διαδικασία. Με άλλα λόγια, από τη συγκεκριμένη επιστολή γίνεται εμφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας στηρίζει και εμπράκτως τον Π. Καμμένο, αποδεικνύοντας ότι θα πάνε μαζί τέλους.

Αναλυτικά, η επιστολή του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στη Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας έχει πολιτικό σθένος. Ο Μητσοτάκης διαθέτει;

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναβολή επειδή δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες, προκειμένου να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί, ενώ αναρωτήθηκε αν ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο πολιτικό σθένος.

«Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων.

Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.

Γι’ αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί.

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο», αναφέρει στη δήλωσή του.

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

liberal.gr