Λοβέρδος για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν το ΚΥΣΕΑ γνώριζε για συμφωνία με ιδιώτη

Διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα – «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ

Για αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της Δευτέρας να απαντήσει αν γνώριζε το ΚΥΣΕΑ, που ενέκρινε τη -διακρατική- συμφωνία, ότι αυτή θα υπογραφεί με έναν ιδιώτη.

Όσον αφορά, δε, την κατάθεση από τον ίδιο διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλήκαι τις απειλές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι γεννάται και καινούργιο θέμα, αυτό της έλλειψης  δημοκρατικότητας και διαφάνειας στο κοινοβούλιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου».

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε τέλος και κατάθεση επερώτησης από τη ΔΗΣΥ για το θέμα τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

protothema.gr