Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανένα μέλος της οικογένειας μου στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ»

 

Μία απόφαση με πολιτικά αλλά και προσωπικά χαρακτηριστικά ανακοινώνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι στην σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα συγκροτήσει ως πρωθυπουργός, δε θα περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του. Το ίδιο θα συμβεί , όπως τονίζει και για τα άλλα πολιτειακά αξιώματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη. «Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει ότι θα αποσυνδέσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών και χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως «δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Επαναδιατυπώνει τη θέλησή του να ψηφιστεί ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» και σημειώνει πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.

Του Γιάννη Τρουπή

*Αναλυτικά η συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής

liberal.gr