Ο Τσίπρας θυμήθηκε τον Γρηγορόπουλο και στέλνει… συντροφικό μήνυμα

Την ώρα που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), θέλει να εμφανιστεί σαν υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των «δικών μας παιδιών»

Με ένα αμφίσημο τουιτάρισμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίτρας, δίνει το “παρών” στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προσπαθώντας να καρπωθεί από τα συναισθήματα, που ξυπνούν οι μνήμες για τον ταραγμένο Δεκέμβρη του 2008, αλλά και κάθε είδους κοινωνική έξαρση, έστω κι αν τα κινήματα έχουν πλέον στόχο και τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης.

“O Δεκέμβρης ήταν ερώτηση. Γράφτηκε σε ένα τοίχο της Αθήνας εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 2008. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η νέα γενιά, ο λαός μας έδωσε και δίνει έναν δημιουργικό αγώνα ενάντια στον φόβο, χωρίς κουκούλες, με καθαρό πρόσωπο για μια πιο δίκαιη κοινωνία” αναφέρει στο twitter, ο κ. Τσίπρας, αποφεύγοντας όμως να περιγράψει την απάντηση που δίνει η κυβέρνησή του στην ερώτηση που έθεσε η κοινωνική εξέγερση εκείνου του Δεκέμβρη, αλλά και των ταραγμένων περιόδων της μνημονιακής εποχής.


Ανερυθρίαστα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τον διαρκή διχασμό (ή μήπως την υποκρισία;), που διέπει τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που υποτάσσεται στα κελεύσματα των δανειστών, των αγορών, ακόμη και του Τραμπ και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), εμφανίζεται ως εκφραστής ή υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των “δικών μας παιδιών”, όπως χαρακτήρισε τους συντρόφους των Μαζιώτη, Ρούπα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας φιλοτέχνησε με έμπνευση την ανάρτηση στο twitter, αφού χρησιμοποιεί την φωτογραφία του τοίχου, με το συγκεκριμένο σύνθημα. Και φαίνεται σαν να κλείνει το μάτι στην ευρισκόμενη σε αναβρασμό νέα γενιά, σαν να λέει ότι, παρά την ανέλιξή του στην εξουσία στην κυβερνητική εξουσία, έχει πάντα μέσα του τον… Τσε!

Απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες την Πέμπτη λόγω Ερντογάν

Στην απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης και πορείας προχωρά η ΕΛΑΣ την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης  επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κλειστός όλη την ημέρα ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»

Υπενθυμίζεται ότι αύριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό, λόγω της επίσκεψης Ερντογάν ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ λόγω της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 6 αύριο το πρωί έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

protothema.gr