Γεννηματά για μουφτή: Ο Τσίπρας μοιάζει να εκπληρώνει υποσχέσεις που έδωσε κατά την επίσκεψη Ερντογάν

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά ,με άμεση ενημέρωση και συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων, ανέφερε η κυρία Γεννηματά

Με αφορμή, αρχικά, το άνοιγμα του θέματος της εκλογής μουφτήδων στη Θράκη, από τον κ. Γαβρόγλου, αλλά και εν συνεχεία τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόχειρα αυτό το θέμα, αλλά φαίνεται πως εκπληρώνουν υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η προχειρότητα με την οποία ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του αντιμετωπίζουν σοβαρά και ευαίσθητα θέματα δυστυχώς συνεχίζεται. Αυτό πράττουν και στο θέμα των Μουφτήδων της Θράκης.
Η αδικαιολόγητη σπουδή και μάλιστα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, δεν είναι καλός σύμβουλος. Ιδιαίτερα όταν η επιλογή του χρόνου, δίνει την εντύπωση ότι εκπληρώνουν υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά ,με άμεση ενημέρωση και συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Έτσι ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο σύστημα ανάδειξης των Μουφτήδων της Θράκης με την τροποποίηση του σχετικού Νόμου(1920/1991),χωρίς να δημιουργούνται άλλης μορφής προβλήματα».