Χιλιάδες συνταξιούχοι στο Σύνταγμα διαδήλωσαν κατά των περικοπών των συντάξεων [εικόνες & βίντεο]

Την έντονη δυσαρέσκεια τους απέναντι στις περικοπές που επιβάλει η κυβέρνηση στις συντάξεις τους, εξέφρασαν χιλιάδες συνταξιούχοι με πορεία που έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πανελλαδική συγκέντρωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, συμμετείχαν οι ομοσπονδίες συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και δικηγόρων και συνολικά βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 5.000 συνταξιούχοι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «μας πετσοκόβουν χρήματα που τα έχουμε δουλέψει με ιδρώτα σε όλη μας τη ζωή και δεν τους τα χρωστάμε».

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων έχουν έρθει περισσότερα από 70 πούλμαν από όλη τη χώρα. Οι συνταξιούχοι ζητούν «να μπει ένα τέλος στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να τους επιστραφούν όσα τους έχουν πάρει, να δοθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να σταματήσει η φοροεπιδρομή που τους οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση».

Ζητούνε τέλος «το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή».

Μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των συνταξιούχων, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει και φαγητό για όσους έχουν ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα για να παραβρεθούν στην κινητοποίηση.

 

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του iefimerida.gr

 

 

Πηγή: liberal.gr

Πηγή: iefimerida.gr