ΝΔ: Ανησυχία από τη διαχείριση της κυβέρνησης για το ζήτημα των Μουφτήδων

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη Erdogan, η κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει θέμα εκλογής των Μουφτήδων στη Θράκη τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά, ο Τομεάρχης Εξωτερικών και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν τα εξής:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη Erdogan η Κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει θέμα εκλογής των Μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το θέμα ανακίνησε ο Υπουργός Παιδείας  κ. Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης κ. Hakan Cavusoglu χωρίς τότε να ανακοινωθεί το περιεχόμενό της.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς δηλώνει σήμερα ότι “δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία”, ενώ και ο ίδιος στις 24 Οκτωβρίου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Mevlut Cavusoglu, επέτρεψε με τις δηλώσεις του να εκληφθεί ως ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης της ελληνικής Πολιτείας.

Και τώρα, μετά τη συνάντησή του με τον Tayyip Erdogan, έρχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εκλογής  Μουφτήδων.

Η εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή. Προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα».

liberal.gr