Καμμένος: «Και εσείς τα παίρνατε, μαζί τα φάγατε» – Βούλτεψη: «Δεν έχω κότερα, ούτε αγόρασα την Μερσεντές του Αμίν Νταντά»

Αντιπαράθεση και για την απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Με  αιχμές κατά της  Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Καραμανλή απάντησε ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με την απουσία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια «διαμάχης» που είχε στη Βουλή με τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Δουλειά μου είναι να βρίσκομαι στη νατοϊκή άσκηση».

Και προσέθεσε ότι η επίσκεψη έγινε για να βρεθεί μία κοινή λύση, αλλά, όπως είπε, αν ποτέ απειληθεί η Ελλάδα, δεν θα παραιτηθούμε για μία επίσκεψη. «Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με ζεϊμπέκικα και κουμπάρους» είπε με… νόημα ο κ. Καμμένος.
Στην κόντρα με την κυρία Βούλτεψη, ο κ. Καμμένος την κατηγόρησε ότι “και εσείς τα παίρνατε, μαζί τα φάγατε”. Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε, λέγοντας ότι «ο υπουργός είπε ότι τα έφαγα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα την Μερσεντές του Αμίν Νταντά. Που ήσουν όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Βγήκες όταν έφυγε ο εχθρός».

«Δεν ήταν του Αμίν Νταντά» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «με το κότερο πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη», κάτι που η ίδια στη συνέχεια διέψευσε

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος παρουσίασε τα μεγέθη για τον τομέα Άμυνας και παρουσίασε τον απολογισμό του υπουργείου, ενώ αναφέρθηκε και στην απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, τονίζοντας έχουμε φτάσει σε ποσοστό από το 2006.

Ανέφερε ότι ο κλάδος Άμυνας είναι πονεμένος από τα σκάνδαλα που η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε ως αντιπολίτευση, αλλά τώρα τα ξέχασε.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για πετσόκομμα αποδοχών και έκανε λόγο για «case study», γιατί επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «με τα διπλάσια ποσά δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα μισά που έχουμε κάνει εμείς σήμερα».

Ανέφερε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στο προσφυγικό και με τρόπο που δεν επιβαρύνει  τον κρατικό προϋπολογισμό. Δήλωσε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η οικονομική κρίση να γίνει εθνική κρίση. «Αυτό σας πονά, που αυτή η κυβέρνηση βγάζει την Ελλάδα από την κρίση» είπε και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τώρα αλλάζουν ονόματα για να αλλάξουν ΑΦΜ, για τα χρέη.

Διαβάστε τους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Ε, λοιπόν, δεν κράτησε ο Γερούν! Ο ελληνικός λαός κράτησε και αυτή η Κυβέρνηση κράτησε και θα κρατήσει, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση! Αυτό σας πονά, αλλά είναι η αλήθεια!

Το υφεσιακό πρόγραμμα, το οποίο εσείς τρέξατε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στοίχισε στον ελληνικό λαό 280 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέο χρέος, 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε μέτρα, 61,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε απώλεια του ΑΕΠ, 58 δισεκατομμύρια σε νέα «κόκκινα» δάνεια. Σε ποιους; Στους «κολλητούς». Στον κ. Ψυχάρη, σε όλους αυτούς που πλέον παίρνουν τη σειρά για το δικαστήριο, σε όλους αυτούς των οποίων κατάσχονται οι λογαριασμοί, σε όλους αυτούς που ανταλλάξατε πολιτική στήριξη από τα μέσα τους, προκειμένου να τους δώσετε τον δανεισμό.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι είναι αυτά που λέει;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Και εσείς τα παίρνατε, κυρία Βούλτεψη, από τέτοια συγκροτήματα, όταν έπαιρναν δανεισμό. Από τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν τα παίρνατε, κυρία Βούλτεψη; Τα μοιράζατε..

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είσαι… Δεν ντρέπεσαι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ πολύ, να μην γραφτεί τίποτα στα Πρακτικά.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Πρόεδρε, κύριε Καμμένο!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τα άρπαζε από τον «Ελεύθερο Τύπο», όταν έδινε δάνεια, την ώρα που οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις πείναγαν! Αυτή είναι η αλήθεια. Τα μοιράσατε ωραία μεταξύ σας και νομίζατε ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Καμμένο, κυρία Βούλτεψη, παρακαλώ, σταματήστε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): …8,5 δισεκατομμύρια απώλειες ασφαλιστικών εισφορών…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, έξι φορές βρίσατε. Να διαγραφούν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να του πείτε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, είστε καλά; Τι πράγματα είναι αυτά;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν μπορεί να λέει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, σας παρακαλώ!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Να σε δω αύριο με τον Μαρινάκη τι θα κάνεις! Να σε δω αύριο, μεθαύριο!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ πολύ, ούτε προσωπικές αναφορές ούτε τέτοιες εκφράσεις. Παρακαλώ αυτές οι εκφράσεις…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έφυγε ο Ερντογάν και πήρες πάλι τους δρόμους. Τρεις μέρες κρυβόσουν!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε, σας παρακαλώ κάντε ένα ατομικό διάλειμμα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να το πείτε στον Υπουργό σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Το διάλειμμα; Αφού μιλάει τώρα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν μπορεί να λέει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, το είπα προηγουμένως. Εσείς δεν ακούσατε;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Να το πάρει πίσω.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» πληρωνόσασταν, όταν έπαιρνε δάνεια και κοβόντουσαν τα δάνεια στις επιχειρήσεις, όπως τα έπαιρναν και οι άλλοι από το συγκρότημα «ΛΑΜΠΡΑΚΗ» και τα συγκροτήματα που δανείζονταν…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Να αφαιρεθούν από τα Πρακτικά και το μεν και το δε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πληρωνόμουν, λέει, από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» που έπαιρνε δάνεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, τι να κάνω;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πού ήσουν με τον Ερντογάν; Τρεις μέρες κρυβόσουν για να φύγει ο Ερντογάν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κυρία Βούλτεψη! Μα, δεν είναι δυνατόν! Θέλετε να σας ανακαλέσω στην τάξη; Γιατί το κάνετε αυτό;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ανακαλέστε τον Υπουργό στην τάξη!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Η κ. Βούλτεψη ήθελε να πάω στον Ερντογάν να πολεμήσω. Θέλατε να βγάλω, δηλαδή, τα όπλα, όταν ήρθε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Θέλετε να σας ανακαλέσω στην τάξη, κυρία Βούλτεψη; Τα έχει πει δέκα φορές, κυρία Βούλτεψη. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Διακόπτετε μια αγόρευση. Σας παρακαλώ!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, δεν είναι αγόρευση αυτό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Όχι, είναι ενδιαφέρον να ακούει ο ελληνικός λαός τις απόψεις…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι προσωπικές αναφορές. Παρακαλώ πολύ!

….

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Διαγράφηκαν από τα Πρακτικά τόσο οι αιτιάσεις περί του «…», καθώς και προσωπικές αναφορές, όσο βεβαίως και τα περί «…», τα οποία επανειλημμένα είπατε.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι, με συγχωρείτε. Τα Πρακτικά δεν με ενδιαφέρουν! Δώστε μου τον λόγο! Ακούστηκαν στην τηλεόραση!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, όχι. Σας παρακαλώ! Να μην εκτραπεί η συζήτηση. Ακούστηκε και διαγράφησαν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστηκαν στην τηλεόραση!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Και τώρα ακούγομαι που λέω ότι διαγράφονται από τα Πρακτικά.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Μισό λεπτό!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θέλω τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κυρία Βούλτεψη, πάρτε το μικρόφωνο μπροστά σας. Σας ακούμε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Πρόεδρε, αυτά που είπε ο κ. Καμμένος ακούστηκαν από την τηλεόραση. Για μένα, τα Πρακτικά είναι για τον ιστορικό του μέλλοντος και κακώς τα διαγράψατε, γιατί πρέπει να δει ο ιστορικός του μέλλοντος τι δημαγωγοί κυβέρνησαν και ψεύτες στην Ελλάδα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Θα μου δώσετε τον λόγο επί προσωπικού;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Έχετε τον λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστε. Ο κ. Καμμένος…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ύστερα θα πάρει τον λόγο και ο κ. Καμμένος, αν το ζητήσει.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι κι εγώ «τα έφαγα» με κάποιον τρόπο, επειδή ως εργαζόμενη δημοσιογράφος στον «Ελεύθερο Τύπο» έπαιρνα τον μισθό μου, όταν ο «Ελεύθερος Τύπος» έπαιρνε κάποια δάνεια. Επομένως, λέει ότι έφαγα κι εγώ από τα κλεμμένα.

Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να συγκριθούμε. Η πορεία μου είναι γνωστή. Ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα τη Μερσεντές του Αμίν Ντάντα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και, βέβαια –γιατί πλέον εδώ πρέπει να γνωριστούμε ξανά με τον κόσμο- είπα ότι είναι πολύ μεγάλο θράσος να εμφανίζεται ο κ. Καμμένος κάθε φορά στη Βουλή, ενώ είχε εξαφανιστεί. Πού ήταν όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Ξαναβγήκε στον πόλεμο, μόλις έφυγε ο εχθρός.

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Με συγχωρείτε, τώρα πήγε στη Θράκη! Δεν μας είπε αν συμφωνεί να εκλέγονται οι μουφτήδες!

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Αυτά τα τελευταία δεν είναι επί προσωπικού.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Είπατε και κάτι άλλο. Είπατε έξι φορές τη λέξη «…» και πιστεύω να συμφωνείτε ενθέρμως να διαγραφεί.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Διαγράψτε ό,τι θέλετε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Να διαγραφεί από τα Πρακτικά. Δεν αστεϊζόμαστε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, κάντε ένα σχόλιο και να κλείσουμε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, του Αμίν Νταντά αυτοκίνητο δεν είχα ποτέ. Οι δημοσιογράφοι το γράφουν. Του κ. Μεταξά ήταν το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά το κότερο, είχα μεγαλύτερο παλαιότερα και πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη.

(Γέλωτες-Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Την πήγαινα βόλτα την κυρία Βούλτεψη στο παρελθόν.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι; Εμένα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Μα, δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πήρα μικρότερο. Η περιουσία μου έχει μειωθεί, κύριε Πρόεδρε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι ψεύτης! Ποτέ δεν έχω μπει στο κότερό του!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας λέω πως αυτό δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Προς Θεού!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, είναι ψεύτης! Δεν έχω πάει ποτέ!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Εσείς, λοιπόν, το διαψεύδετε.

Κύριε Πρόεδρε, το διαψεύδει η κυρία Βούλτεψη. Παρακαλώ να προχωρήσει η συζήτηση!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα σας δείξω φωτογραφίες.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, δεν έχω πάει ποτέ! Είναι ψεύτης!

protothema.gr