Εφιάλτης δίχως τέλος στις Φιλιππίνες: Πάνω από 200 νεκροί από την τροπική καταιγίδα

 

Αστυνομικοί, εθελοντές και διασώστες επιχειρούν για τουλάχιστον 30 άτομα που αγνοούνται – Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί, ενώ είναι αδύνατη όποιας μορφής επικοινωνία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των διασωστών

Πάνω από 200 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από την τροπική καταιγίδα που έπληξε τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τον Guardian.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αστυνομικοί, εθελοντές και διασώστες επιχειρούν για τουλάχιστον 30 άτομα που αγνοούνται στο Mindanao.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς από τη φονική τροπική καταιγίδα Τεμπίν.  «Η στάθμη του ποταμού ανέβηκε γρήγορα και επικίνδυνα και η πλειονότητα των σπιτιών (στη Νταλάμα) παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το χωριό εξαφανίστηκε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκέρι Παράμι, της αστυνομίας του Τουμπόντ.
Οι καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως στη νήσο Μιντανάο και 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Ακόμα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές για ένα χωριό που θάφτηκε κάτω τη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης», δήλωσε ο Ράιαν Κάμπους, αξιωματούχος στην πόλη Τουμπόντ.

Δεκαεννέα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Τουμπόντ, όπου η τροπική καταιγίδα, με ανέμους με ταχύτητα 125 χλμ. την ώρα, προκάλεσε στιγμιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί, ενώ είναι αδύνατη όποιας μορφής επικοινωνία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των διασωστών.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται από 20 τυφώνες κάθε χρόνο, προκαλώντας την απόλυτη καταστροφή σε φτωχές ως επί το πλείστον, περιοχές.

Την περασμένη εβδομάδα 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις κεντρικές Φιλιππίνες από το πέρασμα τυφώνα.

protothema.gr