Η χλιδάτη ζωή των πλουσιόπαιδων της Τεχεράνης τροφοδοτεί το κύμα διαδηλώσεων [εικόνες]

Την ώρα που τα πλουσιόπαιδα του Ιράν ανεβάζουν στο instagram στιγμιότυπα από τη χλιδάτη ζωή τους σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας είναι πολύ πιθανό κάποιοι να πουλάνε τα νεφρά τους για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Οι εξωφρενικά πλούσιες ζωές μερίδας των νέων στην Τεχεράνη τροφοδοτούν το κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει στο Ιράν το τελευταίο διάστημα επισημαίνει το Business Insider σε δημοσίευμά του που περιγράφει τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Φωτογραφία: AP

Οι διαδηλωτές στο Ιράν κινητοποιούνται ενάντια σε όλα. Φιλοκυβερνητικοί, αντικυβερνητικοί βρίσκονται όλοι στους δρόμους και διαμαρτύρονται για όλα.  Σταδιακά, σε όλη τη χώρα, οι διαδηλωτές στράφηκαν στον ίδιο στόχο: μια πλούσια ελίτ που έχει αποκομίσει τα οφέλη ενός θεοκρατικού καθεστώτος από την κορυφή προς τα κάτω.

Φωτογραφία: AP

Η χλιδάτη ζωή αυτής της ελίτ τροφοδοτεί το κύμα αντιδράσεων στο Ιράν υπογραμμίζει το Business Insider.  Οι LA Times χρησιμοποίησαν για παράδειγμα το δημοφιλή λογαριασμό «Rich Children of Tehran» στο Instagram, όπου όμορφες νέες φορούν σανδάλια αξίας 1.000 δολαρίων και άλλοι ξαπλώνουν σε φουσκωτά μέσα σε πισίνες σε πολυτελή αρχοντικά και την ίδια σε ένα άλλο μέρος της πρωτεύουσας μπορεί κάποιοι να πωλούν το νεφρό τους για να επιβιώσουν.

Τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης δεν κρύβουν τον πλούτο τους. Η σελίδα τους στο instagam είναι γεμάτη φωτογραφίες.

Φωτογραφίες: Instagram

Πηγή: iefimerida.gr