Το μήνυμα Μητσοτάκη στους τομεάρχες και το τέλος των “συμβατικών” περιοδειών

 

Την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου θα κηρύξει με την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συντονιστικό όργανο των τομεαρχών της ΝΔ το πρωί της Τρίτης.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η αρχή της “γαλάζιας” επιχείρησης προσέγγισης της κοινωνίας, μια και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβει την εκτίμησή του ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά, οπότε προετοιμάζει τις μηχανές του.

Επειδή όμως καμία εκλογική αναμέτρηση μέχρι σήμερα δεν κερδήθηκε μέσα στα γραφεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους επικεφαλής των τομέων εγρήγορση και εντατικοποίηση της δουλειάς. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση του κ.Μητσοτάκη πώς “όλοι αξιολογούνται” και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι τομεάρχες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σαφή εικόνα για την επίδοση του καθενός ξεχωριστά. Παρότι πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για έναν ενδεχόμενο “γαλάζιο” ανασχηματισμό, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σημάδια κινητικότητας προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών για το 2018 θα δώσει την ευκαιρία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί για μία σειρά θεμάτων που κυριαρχούν στην επικαιρότητα όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ και οι εξελίξεις στην οικονομία, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και έναν απολογισμό στα πρώτα δύο χρόνια της προεδρίας του στην ΝΔ.

Η εβδομάδα που αρχίζει όμως θα έχει μία ακόμα “πρωτιά” για τον πρόεδρο της ΝΔ. Την Τετάρτη αρχίζει ο νέος κύκλος περιοδειών σε όλη την Ελλάδα. “Στόχος και επιθυμία του κ.Μητσοτάκη είναι να συναντήσει τους Έλληνες πολίτες στην εργασία τους, στους χώρους που κινούνται καθημερινά σε δεκάδες πόλεις και χωριά της χώρας, να ακούσει τα προβλήματά τους και να μιλήσει μαζί τους για το πρόγραμμά του” αναφέρει συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του προέδρου της ΝΔ.

Με την περιοδεία του σε Πιερία και Πέλλα στις 10-11/1 θα εγκαινιαστεί το νέο προφίλ των επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα, της νέας λογικής πάνω στην οποία θα κινηθεί η ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης ο κ.Μητσοτάκης προγραμματίζει να βρεθεί σε 14 πόλεις και χωριά των δύο νομών, χωρίς να κάνει καμία πολιτική ομιλία , όπως τις έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. “Θα πάει από καφενείο σε καφενείο και από πλατεία σε πλατεία. Θα αποφύγει τις στημένες και παρωχημένες λογικές. Προτεραιότητά του είναι να ακούσει και απαντήσει συγκεκριμένα” λέει στο liberal.gr στέλεχος που γνωρίζει το τί ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Παρότι η επιλογή των δύο νομών της Μακεδονίας έγινε πριν από αρκετές εβδομάδες, η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία με όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των Σκοπίων.

Στην Πειραιώς δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό και ειδικά στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να “μεταθέσει”, όπως σημειώνουν, τις ευθύνες του για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ.
Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψεμμάτων , σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου».

Ως απόδειξη μάλιστα των λεγομένων της η Πειραιώς παρέθεσε ενδεικτικά δύο αποσπάσματα από δημόσιες ομιλίες που έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ,τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017.
“Αποσπάσματα που καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα” όπως τονίζουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές.

Η κόντρα πάντως μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης για το όνομα των Σκοπίων προβλέπεται να έχει ακόμα πολλά επεισόδια, μια και το επόμενο εξάμηνο οι σχέσεις μας με την γειτονική χώρα θα κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

liberal.gr