Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία για την ΝΔ

 

Οσο και αν ορισμένοι επιχείρησαν να “ρίξουν” στην αγορά δημοσκοπήσεις, θέλοντας να “θολώσουν” τα νερά αναφορικά με την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων, για τους επιτελείς της ΝΔ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, κάτι που επιβεβαιώνει και η συντριπτική πλειοψηφία των μετρήσεων κοινής γνώμης που έρχονται στη δημοσιότητα.

Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με σαφή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα κυμαίνεται από εφτά έως και λίγο πάνω από δέκα μονάδες. Παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από μία καταγραφή των τάσεων της κοινωνίας της στιγμής, αναμφίβολα βοηθούν τα κομματικά επιτελεία να διαμορφώσουν πολιτικές και να επιλέξουν το χρόνο υλοποίησης συγκεκριμένων κινήσεων.

Στην Πειραιώς εμπεδωμένη είναι η εκτίμηση ότι η πρωτιά δύσκολα μπορεί να χαθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,που στην πολιτική κανείς ποτέ δεν πρέπει να αποκλείει. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας σταθερό στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας , επιθυμούν τα μηνυματά τους να φτάσουν και σε πολίτες που μέχρι σήμερα δεν ανήκαν παραδοσιακά στο ακροατηριό τους. Με την συσπείρωση της ΝΔ να αγγίζει το 90%, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διεισδυσή του και σε άλλους χώρους αποτελεί μονόδρομο, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα των 151.

“Είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία των πολιτών και μπορούμε να δώσουμε βήμα σε δυνάμεις πέρα από τα συμβατικά όρια της Παράταξης. Ήρθαν και έρχονται σε εμάς γιατί βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία τη μόνη λύση, τη μόνη ελπίδα, στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Έχουμε προγραμματικό λόγο που απαντά σε πραγματικά ερωτήματα” τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των τομεαρχών στέλνοντας το μήνυμα εντός και εκτός κόμματος πως μεγάλος στόχος του είναι η προσέγγιση δυνάμεων και εκτός ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης , όπως ο ίδιος έχει τονίσει σε συνεργάτες του, για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας δεν αρκεί η εκλογική νίκη της ΝΔ. Απαιτείται η συστράτευση ευρύτερων δυνάμεων προκειμένου η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ η αυτοδυναμία είναι εφικτή και αποτελεί την κεντρική στόχευση της Πειραιώς. “Εχουμε βάλει αυτή τη στιγμή τα θεμέλια για να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη δύναμη και να φτάσουμε σε ύψη που κάποιοι και πριν από λίγο καιρό θεωρούσαν ανέφικτα. Αλλά ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας” σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον των επικεφαλής των “γαλάζιων” τομέων.

Βασικό όπλο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας , όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς, είναι το ρεαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ που δίνει απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα του Ελληνα πολίτη πέρα και πάνω από διαχωριστικές κομματικές γραμμές. Σε πρακτικό πάντως επίπεδο κομβικής σημασίας για την επίτευξη ή μη της αυτοδυναμίας είναι εκτός των ποσοστών και ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στην επόμενη βουλή.

Κοινή συνισταμένη των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι πως πέντε κόμματα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να περάσουν το κατώφλι του κοινοβουλίου. ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ αποτελούν , σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, να αποτελούν τη φωτογραφία της επόμενης Βουλής, με την Ενωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ να παλεύουν οριακά και αυτοί για την εισοδό τους.

Οσο λιγότερα κόμματα εντός κοινοβουλίου, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα επίτευξης αυτοδυναμίας. Ολα αυτά βεβαίως επί χάρτου, μια και η πραγματική εικόνα θα δωθεί μόνο μέσα από την κάλπη, που θα στηθεί…κάποια Κυριακή. Μέχρι τότε στην Πειραιώς θα επιμείνουν στις πολιτικές προτάσεις πέρα και πάνω από κομματικά στεγανά , επιθυμώντας να προσελκύσουν πολίτες έξω από τα στενά όρια της ΝΔ.

Του Γιάννη Κ.Τρουπή

liberal.gr