Σταϊκούρας-Μπακογιάννη: Χωρίς επενδύσεις και με ψέματα, ανάπτυξη δεν υπάρχει

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως δεν μπορεί και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, εξαπέλυσαν με δήλωσή τους, ο Χρήστος Σταϊκούρας και η τομεάρχης Οικονομίας και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην σχετική ανακοίνωση, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισημαίνουν, πως παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις κατηγορίες της ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δήθεν κινδυνολογεί, η πραγματικότητα δυστυχώς, και πάλι την διέψευσε, καθώς, όπως τονίζουν, «οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, έκλεισαν τελικά το 2017, 800.000.000 ευρώ κάτω από τον στόχο».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν, δηλαδή, χαμηλότερα και από το 2016, όταν και πάλι είχε υπάρξει υστέρηση έναντι του στόχου.

«Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση στέρησε σωρευτικά μέσα σε 2 χρόνια, 1,3 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, προκειμένου να εμφανίσει ένα αχρείαστα υψηλό και επιβλαβές πρωτογενές πλεόνασμα. Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Χωρίς δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με ψέματα, ανάπτυξη δεν υπάρχει», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr