Δραματικό βίντεο: Η απελευθέρωση των παιδιών από το «σπίτι του τρόμου» στην Καλιφόρνια

Βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι για να γλιτώσουν

Πλάνα από την απελευθέρωση των παιδιών που κρατούσαν αλυσοδεμένα οι γονείς – τέρατα στην Καλιφόρνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της σοκαριστικής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Είναι η στιγμή που χρόνια τώρα τα 13 αδέρφια περίμεναν και ονειρεύονταν ενώ υπέμεναν τα βασανιστήρια των γονιών τους.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή που ορισμένα από τα 13 αδέρφια της οικογένειας Turpin διασώθηκαν από την αστυνομία.

Ένα μάλιστα εξ’ αυτών φαίνεται να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι του «τρόμου» όπου βασανίζονταν με τον πιο αρρωστημένο τρόμο για χρόνια τώρα από τους ίδιους του τους γονείς.

Το ανελέητο ξύλο από τους γονείς ήταν καθημερινότητα για τα 13 αδέρφια, που πολλές φορές υπέστησαν στραγγαλισμούς στα όρια του θανάτου, με αποτέλεσμα ο φόβος να εγκατασταθεί μονίμως στις ψυχές τους… Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μαζί με το κορίτσι που τελικά το έσκασε από το σπίτι – φυλακή και ειδοποίησε τις αρχές, είχε φύγει και ένας ακόμα αδερφός της, που όμως τελικά φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Τα παιδιά αποκάλυψαν πως επί δύο χρόνια σχεδίαζαν προσεκτικά την «απόδραση» αυτή. Οι γονείς αλυσόδεναν τα παιδιά τους τιμωρώντας τα για ό,τι μπορεί να έκριναν πως ήταν «αταξία», όπως για παράδειγμα αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό, και τα κρατούσαν δεμένα επί εβδομάδες ή και μήνες. Δεν τους επέτρεπαν ούτε να πηγαίνουν στην τουαλέτα, χωρίς τα δεσμά τους.

Κανένα από τα παιδιά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ οδοντίατρο, ενώ ζούσαν σε ένα σκοτεινό και βρωμερό περιβάλλον.

Στην αρχή οι Turpin έδεναν τα παιδιά τους με σχοινιά, όμως όταν ένα από αυτά κατάφερε κάποτε να λυθεί, αντικατέστησαν τα δεσμά με αλυσίδες και λουκέτα…

Ένα από τα πιο φρικτά βασανιστήρια που έπρεπε να υπομένουν τα πεινασμένα σε κατάσταση ασιτίας παιδιά ήταν να βλέπουν το φαγητό που αγόραζαν και άφηναν οι γονείς μπροστά τους, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται να το αγγίζουν και να το τρώνε… Τα παιδιά εξάλλου είχαν τρομακτικές ελλείψεις σε βασικές κοινωνικές γνώσεις, καθώς δεν γνώριζαν τι είναι ένας αστυνομικός, τι είναι τα χάπια και τα φάρμακα, ενώ όσο ήταν δεμένα, τους επιτρεπόταν μόνο να γράφουν ημερολόγια. Εκατοντάδες ημερολόγια κατασχέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι όπου κρατούνταν τα παιδιά και είναι πλέον αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Το σπίτι – κολαστήριο 

Δεν είχαν ποτέ παιχνίδια στην διάθεσή τους, αν και στο σπίτι της Καλιφόρνια εντοπίστηκαν παιχνίδια κλεισμένα σε κουτιά που δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ…

Ολοι τους κοιμόντουσαν κατά την διάρκεια της ημέρας και πήγαιναν για ύπνο κατά τις 4 ή 5 τα ξημερώματα.

Η 17χρονη κοπέλα που κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις αρχές έμοιαζε μόλις δέκα ετών λόγω της ανάπτυξής της που έχει επηρεαστεί από την ασιτία και τις κακουχίες. Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι, τρία από τα παιδιά ήταν αλυσοδεμένα, ενώ οι γονείς πρόλαβαν να λύσουν ακόμα δύο αδέρφια όταν είδαν την αστυνομία.

Οι Turpin, που βρίσκονται αντιμέτωποι με 94 χρόνια φυλακή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η αστυνομία έξω από το «σπίτι του τρόμου»

Οι γονείς – τέρατα 

Βαθιά θρησκευόμενοι και με οικονομικά προβλήματα οι γονείς – τέρατα στην Καλιφόρνια

Κρατούσαν αλυσοδεμένα, χωρίς φαγητό, τα 13 παιδιά τους – «New York Times», «CNN» «BBC»  και πολλά άλλα μεγάλα πρακτορεία επισημαίνουν ότι κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα – Τι λέει η μάνα του άντρα – δυνάστη στο «CNN»

Ως βαθιά θρησκευόμενοι, με οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, και με ένα ήσυχο προφίλ οικογένειας στη γειτονιά περιγράφονται στον διεθνή Τύπο οι γονείς τέρατα που κρατούσαν αλυσοδεμένα και χωρίς φαγητό τα 13 τους παιδιά.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η οικογένεια δεν είχε δώσει δικαιώματα με περίεργες κινήσεις ή αντιδράσεις και προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι «New York Times», «CNN» «BBC» «Daily Telegraph» και πολλά άλλα μεγάλα πρακτορεία επισημαίνουν ότι κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα, αντιθέτως, σε μαρτυρίες, όλοι μιλούν για μια φιλήσυχη οικογένεια που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είχε «χτίσει» ένα κολαστήριο για τα ίδια του τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν,  που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο 57χρονος πατέρας Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν, εργαζόταν ως μηχανικός στην Καλιφόρνια, σε μια εταιρεία που το 2011 κήρυξε πτώχευση. Τα χρήματα, βέβαια που λάμβανε από τη δουλειά του ήταν πάρα πολλά.

Οι γονείς – τέρατα μαρτυρούν στο βλέμμα τους ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… – Η μητέρα Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών από αριστερά και ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών στα δεξιά 

To CNN κάνει λόγο για 140.000 δολάρια το χρόνο.Συνάδελφός του αναφέρει την ίδια ώρα, ότι ο 57χρονος ήταν ένας ήσυχος άντρας και ότι κανείς δεν περίμενε να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στα παιδιά του.

Μαρτυρίες γειτόνων αποκαλύπτουν ότι παρόλα αυτά ακούγονταν στη γειτονιά ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λεγόμενα της μητέρας του 57χρονου, της Μπέτυ, η οποία δηλώνει στο CNN ότι οι γονείς ήταν υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους, ότι πήγαιναν όλοι μαζί διακοπές, ενώ όταν έβγαιναν έξω τα παιδιά έμπαιναν σε σειρά ανάλογα με την ηλικία τους.

Οι New York Times μεταφέρουν το κλίμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έξω από το σπίτι κολαστήριο εκεί όπου, η περιοχή έχει κατακλυστεί από κάμερες και φωτογράφους.

Το χρονικό της ιστορίας που έχει συγκλονίσει τον κόσμο

Δώδεκα άνθρωποι, αδελφοί και αδελφές μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες, μέσα στη βρομιά, στα όρια της λιμοκτονίας– μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα δέκατο τρίτο θύμα: ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.
Η νεαρή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. «Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το δέκατο τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές –αστυνομικοί είπαν ότι αρχικά νόμιζαν πως ήταν περίπου 10 χρονών– κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει την Άμεση Δράση την Κυριακή.

Οι γονείς των παιδιών, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και διότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Οι γονείς – τέρατα των 13 αδερφών είχαν εγκαταλείψει την εκκλησία και το γύρισαν στο «κίνκι» σεξ

Η αδερφή της Λουίζ Τέρπιν αποκάλυψε πως το ζευγάρι «πειραματιζόταν» με αγνώστους μεταξύ άλλων και πως η ίδια και η αδερφή της ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο παρελθόν

Φαίνεται πως για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσηςκακοποίησης των 13 αδερφών από τους γονείς – τέρατα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα χρειαστεί πολύς καιρός. Εκτός του ότι η αστυνομία ερευνά το σπίτι όπου ζούσαν για τυχόν πτώματα παιδιών που ίσως δεν επιβίωσαν της πείνας και των βασανιστηρίων, τώρα η αδερφή της μητέρας τους αποκαλύπτει πως το ζευγάρι άλλαξε δραματικά όταν εγκατέλειψε την εκκλησία και ξεκίνησε να πειραματίζεται με το σεξ.

Η αδερφή της κατηγορούμενης Λουίζ Τέρπιν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε πως της είχε εκμυστηρευτεί πως συναντιόταν με αγνώστους σε ξενοδοχεία όπου έκανε σεξ με τις ευλογίες του συζύγου της. Στην «επέτειο» αυτής της συνεύρεσης, πήγαινε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύζυγό της αυτή τη φορά για μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ μακριά από τα παιδιά τους – τα οποία άφηναν στη φύλαξη του μεγαλύτερου από αυτά…

Η Τερέζα Ρομπινέτ εμφανίστηκε στην εκπομπή “Megyn Kelly Today” και δήλωσε πως αυτές οι συζητήσεις με την αδερφή της είχαν γίνει το 2009: «Συνάντησε αυτόν τον άντρα σε ένα μοτέλ, έκανε σεξ μαζί του και αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίεργα είναι ότι ένα χρόνο μετά με πήρε τηλέφωνο γελώντας να μου πει πόσο αστείο ήταν που ο Ντέιβιντ ήθελε να την πάει στο ίδιο δωμάτιο στο μοτέλ εκείνο για να κάνει σεξ μαζί της στο ίδιο κρεβάτι που τότε είχε κάνει σεξ με εκείνον τον άντρα που γνώρισε ον λάιν».

Σύμφωνα με την ίδια, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν δραματικά με τους Τέρπιν, όταν περίπου πριν από δέκα χρόνια αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την εκκλησία και να ζουν διαφορετικά της ζωή τους. Μέχρι τότε, λέει, η ίδια είχε επικοινωνία μέσω Skype με τα ανίψια της, και της είχε κάνει εντύπωση που δεν μπορούσαν να μιλήσουν «άνετα», φαίνονταν σαν ρομπότ. Πάντοτε μιλούσε σε ένα – ένα, ενώ οι επισκέψεις στο σπίτι «απαγορεύονταν». Μετά την «στροφή Τέρπιν» όμως ακόμα και οι επικοινωνίες αυτές τερματίστηκαν.

Στην ίδια εκπομπή η Τερέζα Ρομπινέτ αποκάλυψε πως τόσο η ίδια, όσο και η αδερφή της, μητέρα των 13 παιδιών, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από «στενό τους πρόσωπο», κάτι που είχε συμβεί επίσης στην μητέρα τους και άλλες συγγενείς, από το ίδιο πρόσωπο: «Ένα πολύ πολύ κοντινό πρόσωπο της οικογένειας, που έπρεπε να αγαπάμε και να εμπιστευόμαστε… κακοποίησε σεξουαλικά την μητέρα μου και μετά εμένα, την Λουίζ, την Ελίζαμπεθ (άλλη αδερφή) και άλλες ξαδέρφες της οικογένειας», είπε χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

Καλιφόρνια: Ψάχνουν για πτώματα άλλων παιδιών στο «σπίτι του τρόμου»!

Οι Αρχές πρόκειται να φέρουν στο χώρο σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ανθρώπινων σορών – Φοβούνται ότι μπορεί να υπήρξαν παιδιά που δεν επέζησαν από τη φρικτή μεταχείριση

Σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ανθρώπινων σορών πρόκειται να φέρουν στο «σπίτι του τρόμου», όπου 13 παιδιά διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένα και αλυσοδεμένα, οι Αρχές της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με πηγές αμερικανικών ΜΜΕ από την τοπική αστυνομία, υπάρχουν φόβοι ότι στο σπίτι των David and Louise Turpin, που βρίσκονται πλέον στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη τους για τη χρόνια κακοποίηση των 13 παιδιών τους, μπορεί να υπάρχουν σοροί και άλλων παιδιών που είχε αποκτήσει το διεστραμμένο ζευγάρι αλλά δεν επέζησαν από τη φρικτή μεταχείριση.

Όπως μεταδίδει το Crime Watch Daily, ο χώρος που πρόκειται να ελεγχθεί πρώτα είναι η αυλή του σπιτιού, όπου θα μεταφερθούν λαγωνικά της αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ανθρώπινων υπολειμμάτων.
Το φριχτό μυστικό της κακοποίησης των 13 παιδιών αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα από αυτά, ένα 17χρονο κορίτσι που έδειχνε δέκα ετών από τον υποσιτισμό, κατάφερε να αποδράσει και να καλέσει την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, τα αδέρφια (η ηλικία των οποίων είναι από 2 έως 29 ετών) υποβάλλονταν εδώ και χρόνια σε βασανιστήρια από τους θρησκόληπτους γονείς τους.

Μεταξύ άλλων, οι γονείς-τέρατα άφηναν αλυσοδεμένα για μήνες ολόκληρους τα παιδιά τους, απαγορεύοντάς τους να κάνουν μπάνιο συχνότερα από μια φορά τον χρόνο και αναγκάζοντάς τα να κάνουν την ανάγκη τους πάνω τους.

Ακόμα, τους στερούσαν φαγητό για πολλές μέρες στη σειρά και τα βασάνιζαν βάζοντας μπροστά τους φαγητά, αλλά απαγορεύοντάς τους ρητά να τα αγγίξουν.

protothema