ΝΔ για την παλαιά δήλωση Ντόρας: Τα έλεγε το 2008 -Οταν σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν υπέρ της «Μακεδονίας»

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018», απάντησε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε προηγούμενη ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”».

Η Νέα Δημοκρατία επισυνάπτει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται και σημειώνει.. «καλή ανάγνωση».

liberal.gr

Την οργισμένη απάντηση της ΝΔ προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου το οποίο επικαλέστηκε παλαιές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, υπέρ του όρου «Νέα Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του», απαντά η ΝΔ στην «πρόκληση» που τέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν συμφωνεί με εκείνη τη τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μένει όμως εκεί. Στην ανακοίνωσή της, η Πειραιώς συμπληρώνει: «Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις υπογραφές των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: iefimerida.gr