Συνεργάτες του Σαμαρά απαντούν στον Παππά: Μπερδεύονται τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντούν στον Νίκο Παππά, επισημαίνοντας ότι τελευταία μπερδεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην RealNews, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του κ. Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο ”Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ».

«Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει ”πολύ άκαμπτος” και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Τώρα άρχισαν να τον κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο: ότι δήθεν ”παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας” στα Σκόπια, πριν καν υπάρξουν ως ανεξάρτητο κράτος», απάντησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν, «ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στις 2 Δεκέμβριου του 1991». Οπως λένε, «τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ προσθέτουν πως «τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωρισθούν με το όνομα της Μακεδονίας!».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις “Μακεδονίες” και τη γραμμή του! Που έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε και τους φταίει ο Σαμαράς. Που δεν άλλαξε ποτέ», τονίζουν ακόμη οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

«Κάνεις ποτέ δεν επικαλέστηκε τις δεκάδες τέτοιες συμφωνίες πριν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Είναι συνένοχοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους έχει τυφλώσει η ψύχωσή τους με τον Αντώνη Σαμαρά;» καταλήγουν.

Πηγή:  iefimerida.gr