ΝΔ: Εξαντλήθηκε η ικανότητα των πολιτών- Ενας στους δύο χρωστά στην εφορία

Το οδυνητό αποτύπωμα της τριετούς διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου είναι ένας στους δύο φορολογούμενους να χρωστά στην εφορία σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσαν σχετικά:

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς τις εφορίες συνεχίζουν να διογκώνονται, αγγίζοντας πλέον τα 102 δισ. ευρώ, με περισσότερους από 1 στους 2 φορολογούμενους να χρωστούν στο Δημόσιο.

Ενδεικτικό της φοροδοτικής εξάντλησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ότι μόνο το Δεκέμβριο, προστέθηκαν 1,3 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, φτάνοντας συνολικά τα 13 δις ευρώ για το 2017. Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, η πρακτική της Κυβέρνησης είναι ο πολλαπλασιασμός των κατασχέσεων περιουσιών και η δρομολόγηση μαζικών πλειστηριασμών.

Η εφορία έχει ήδη επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε πάνω από 1 εκατομμύριο οφειλέτες της οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 15 χιλιάδες μόνο το Δεκέμβριο του 2017.

Συνολικά, 750 χιλιάδες οφειλέτες κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να δρομολογήσει 130 χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπερφορολογήσει τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση σε σχέση με το 2014».

Πηγή: iefimerida.gr