Η ΝΔ απαντά στην «Αυγή» με… «Αυγή» και Λ. Κύρκο

Με δηκτικό τρόπο και όπλο την ίδια την εφημερίδα «Αυγή» απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας. Η ΝΔ υπενθυμίζει το πρωτοσέλιδο «Αυγής» το 1992, αλλά και τις δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου για το τότε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ειδκότερα, να φρεσκάρει τη μνήμη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά λέει, επιχειρεί η ΝΔ υπενθυμίζοντας το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» από το συλλαλητήριο του 1992 αλλά και τις δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου από την εποχή εκείνη.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει τα εξής:

«Καθώς η Κυβέρνηση αρέσκεται τον τελευταίο καιρό σε ιστορικές αναδρομές, θα έχει ενδιαφέρον να σχολιάσει και το εξής κείμενο:

“Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού”.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται, πρόκειται για το πρωτοσέλιδο σχόλιο της “Αυγής” την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992. Η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και θα είχε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση να σχολιάσει και την εξής δήλωση που προέταξε η Αυγή:

“Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας”.

Είναι η δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο».

Σημειώνεται ότι στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», ενόψει του συλλαλητηρίου αναγράφεται: «ΝΑΙ Στο εθνικό συμφέρον τη δημοκρατία, την εθνική γραμμή και την ευθύνη, στον πατριωτισμό και τη συνεννόηση – ΟΧΙ Στην πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική, στον εθνικισμό, την υπεκφυγή και την ανευθυνότητα, στην Ακροδεξιά και τον φασισμό».

liberal.gr