Μητσοτάκης: Δύσκολο να υπάρξει συναίνεση όταν η πολιτική ζωή βουλιάζει στη σκανδαλολογία

 

Σε συζήτηση στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συμμετείχε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρέμβασή του έκανε λόγο για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες ενώ υποστήριξε πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

«Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οσον αφορά το πεδίο της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φόρων και τόνισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική».

«Δεν θα ανεχτώ προσωπικές ατζέντες και εσωκομματικές ισορροπίες», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας με έμφαση πως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει ένα μεταρρυθμιστικό σοκ που θα συμπυκνώνεται σε μεταρρυθμίσεις ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Καθώς το τρίτο πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και η ελληνική οικονομία μετά θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές, πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία», κατέληξε σημειώνοντας πως είναι αναγκαία μια έκρηξη επενδύσεων η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή:  iefimerida.gr