Υπόθεση Novartis: Κόλαση από τις δηλώσεις Πολάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες – Άδωνις: «Τους έκαψε ο Παύλος»

 

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στον ΑΝΤ1 για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Πολάκης δείχνοντας ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι πρόκειται για στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έγραψε στο twitter:

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος».

Σε άλλη ανάρτηση ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

Πολάκης: Στελέχη της εταιρείας οι προστατευόμενοι μάρτυρες – «Τους έπιασαν και άρχισαν να κελαηδάνε»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε:

«Στελέχη της εταιρείας είναι κύριε Παπαδάκη δεν το είδατε γραμμένο; Στελέχη της εταιρείας τα οποία τα μαγκώσανε επειδή είχανε κάνει αυτή την ιστορία και άρχισαν να κελαηδάνε και να δίνουνε. Δεν έχετε καταλάβει τι είναι; Τι είναι, πράκτορες που έχουν κατέβει από τον Άρη είναι; Στελέχη της εταιρείας είναι τα οποία τα πιάσανε να έχουνε πολύ μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν. Οι αμερικάνοι γιατί ενδιαφέρθηκαν; Ξεκίνησαν την ιστορία αυτή όχι γιατί είναι αγαθά παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε πως γνωρίζει αυτή την ιστορία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε: «Είμαι ενημερωμένος. Είμαι γιατρός». Πρόσθεσε ότι τα γράφουν όλα τα σαιτ. «Είναι στελέχη της εταιρείας δεν το έχετε καταλάβει;»

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, είναι γνωστό ότι και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου συγγενείς του, οι οποίοι κατηγορούνταν και οι ίδιοι για χρηματισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν εναντίον του και έδωσαν στοιχεία στις αρχές. «Δεν έκανα εγώ την εκτίμηση για την αξιοπιστία των στοιχείων και των μαρτύρων. Η δικαιοσύνη την έκανε. Δεν πα να μου καταλογίζουν ότι θέλουν;», είπα ακόμα.

Μάριος Σαλμάς: Πως ξέρει ο Πολάκης ότι είναι υπάλληλοι;

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην δικογραφία, μίλησε για στημένες καταθέσεις. Ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει αναφορά σε βάρος του από μάρτυρα ο οποίος αναφέρει ότι “ο κ. Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι θα τα έδινε στον Μάριο Σαλμά”, ο μάρτυρας μάλιστα φέρεται να αναφέρει ότι η “Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη από τις μετέπειτα ενέργειες” του τότε υπουργού.

Ο κ. Σαλμάς λέει μάλιστα ότι η πρόκειται για μια κατάθεση που ελήφθη μόλις την περασμένη Κυριακή από τον μάρτυρα με ψευδώνυμο “Μάξιμος Σαράφης”.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. στη δικογραφία δεν αναφέρεται εάν πρόκειται για υπάλληλο της Novartis και αναρωτήθηκε πως γνωρίζει ο κ. Πολάκης ότι είναι. Αυτό, όπως είπε δείχνει ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση.

newsit

Ακούστε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη