Πολιτική θύελλα για τη Novartis – Σκευωρία, λάσπη και «στημένοι» μάρτυρες καταγγέλουν Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Λοβέρδος

Πολιτική θύελλα συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση Novartis και σήμερα Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας και Άδωνις Γεωργιάδης μέσω συνεντεύξεων και άρθρων τους εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και  λάσπη στον ανεμιστήρα.

Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι θα καταθέσει μηνύσεις και θα κυνηγήσει τους συκοφάντες μέχρι τέλος. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για «αστείες κατηγορίες και κακότεχνο στήσιμο των ψευδομαρτύρων, που δεν θα τη γλιτώσουν».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ! Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν».

Και υπογραμμίζει: «Αυτό δεν είναι σύγχρονη δημοκρατία – είναι…”Μαδουριστάν”» λέει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως το όνομά του δεν υπάρχει στα έγγραφα του FBI». Μάλιστα εκτιμά πως έγινε προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό με το ερώτημα “αν τα πήραν” οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επίσης με συνέντευξη στα ΝΕΑ, στέλνει το μήνυμα ότι, «θα βγουν οι κουκούλες».

«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», τονίζει και προαναγγέλλει μεταφορά της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

«Αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν το τέλειο έγκλημα να συκοφαντήσουν, να πετάξουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα και μετά να πουν ότι η Βουλή δεν εξετάζει τίποτα επί της ουσίας, δεν καλεί καν τους « προστατευόμενους» μάρτυρες γιατί έχει επέλθει παραγραφή, κάνουν μεγάλο λάθος», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Ποιος εισαγγελικός λειτουργός, ανεξάρτητος και έντιμος, θα αρνηθεί να κινήσει την ποινική διαδικασία κατά των «μαρτύρων» και των συνεργών τους για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία, σύσταση και συμμορία και ένα σωρό αλλά εγκλήματα; Ποιο αστικό δικαστήριο θα αρνηθεί να εκδικάσει αγωγές αποζημίωσης;».

Για «στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση»” κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες “απολύτως ψευδείς”, ενώ προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα η άμεσα, ωφέλησε την Novartis.

Σε άρθρο του στα “ΝΕΑ” ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε ΥΠΟΙΚ ελήφθησαν σκληρά μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Επισημαίνει ότι, “τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια”, ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι “μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων”.

«Ηθικό αυτουργό» της υπόθεσης Novartis χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει βάσιμες υπόνοιες ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη «σκευωρία».

«Το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λένε στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες», είπε ο κ Γεωργιάδης.

«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε» τόνισε.

«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», είναι ο τίτλος άρθρου του Ανδρέα Λοβέρδου στα ΝΕΑ.

Κάνει λόγο για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική αλητεία κατ’ απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη», καταλήγει.

Από πλευράς κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες και ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για την παραγραφή στην υπόθεση Novartis.

Τα γύρισε τώρα μετά την γενική κατακραυγή ο Παύλος Πολάκης και με συνέντευξή του στην ΕΦ.ΣΥΝ λέει πως δεν αποκάλυψε τους μάρτυρες και είπε αυτά που γράφουν το 2016 οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες.

Φωτογραφία: Apimages

liberal.gr