Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και κάνει τα πάντα να κρατηθεί στην εξουσία

 

Νέα μηνύματα, με αφορμή την υπόθεση Novartis, στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη νέα διήμερη περιοδεία του, αυτή τη φορά στην Εύβοια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε και πάλι στο στόχαστρό του την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαμηνύοντας πως την οδό Πειραιώς δεν την τρομάζουν “οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος, το οποίο καταλαβαίνει πως ψυχορραγεί”. Αφορμή για το επόμενο κύμα επίθεσης κατά του κυβερνητικού στρατοπέδου αποτέλεσε η αιφνιδιαστική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω. Και από το εκεί βήμα, ο πρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ιστορία του κόμματος να διασύρεται από τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Όλα στο φως αλλά με κανόνες. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν μας τρομάζουν οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος που καταλαβαίνει ότι ψυχορραγεί και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφραζε την άποψη πως η Βουλή θα πρέπει να διενεργήσει τάχιστα την προκαταρκτική εξέταση, για να έρθουν όλα στο φως, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει.

“Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες… Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω και προκαλώ τον οποιονδήποτε να ψάξει το οτιδήποτε αφορά στα οικονομικά μου. Οφείλω να σας πω, όμως, ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή και στους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, εξετάζω με τον δικηγόρο μου το θέμα του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Κοντονή, του κ. Πολάκη, του κ. Καμμένου και της κ. Τουλουπάκη, διότι οι μεν πρώτοι ισχυρίζονταν και αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας πριν τη λάβω εγώ, πράγμα το οποίο είναι δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο και η μόνη δυνατή πηγή πληροφοριών προς αυτούς είναι, δυστυχώς, η Εισαγγελία Διαφθοράς”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “ΑΠΕ”. Ερωτηθείς, δε, εάν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ μέχρι να λάμψει η αλήθεια, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός. “Βεβαίως και όχι. Εάν καθένας μας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός μας αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί, βάζοντας απλά ένα ψευδομάρτυρα. Όχι, δεν θα παραιτηθώ. Σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω φυλακή τους σκευωρούς”, σημείωσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση -χωρίς στοιχεία- της πολιτικής ζωής και των αντιπάλων του, με την ελπίδα μήπως και ανακάμψει δημοσκοπικά”, ανέφερε, από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. “Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές θα τις χάσετε. Ματαιοπονείτε. Η λαϊκή μας βάση είναι μπετόν, το κόμμα ετοιμοπόλεμο και ενωμένο…”, σχολίασε (Realnews) ο κ. Κακλαμάνης, ενώ τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Του Δημήτρη Γκάτσιου

capital.gr