Ο Σαλμάς διέψευσε τον Κούλογλου που ντύθηκε… FBI για την υπόθεση Novartis [βίντεο]

Συνεχίζεται η… εσωτερική πληροφόρηση της κυβέρνησης, βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Αυτή τη φορά ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι υπάρχει πρώην υπουργός ο οποίος ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ο ευρωβουλευτής, μάλιστα, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΑNT1 απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για τον πρώην αν. υπουργό Μάριο Σαλμά. Αμεση ήταν η διάψευση του πρώην υπουργού.

«Δέχθηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαράκη, δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, το 2015, ο οποίος μου είπε με στοιχεία ότι ήμουν το κόκκινο πανί και πως με πολεμούσε η Novartis», είπε ο κ. Σαλμάς και συνέχισε: «Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν από το FBI. Από το δικηγορικό γραφείο από την Ουάσιγκτον που εκπροσωπούσε μαζί με τον κ. Σαράκη τον πρώτο πληροφοριοδότη, ήρθαν στην Ελλάδα τρεις δικηγόροι και τους έδωσα κάποια πορίσματά μου. Καμία σχέση με το FBI. Μου ζητήθηκε μάλιστα να καταθέσω τα πορίσματά μου ως μάρτυρας επιβεβαίωσης, όχι ως προστατευμένος. Δεν δέχτηκα να καταθέσω στις ΗΠΑ και προτίμησα να ενημερώσω την πατρίδα μου». Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς είπε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε λέγοντας πως υπάρχει το σχετικό υλικό στη δικογραφία.

Νωρίτερα, ο κ. Κούλογλου είχε υποστηρίξει ότι «στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό για το σκάνδαλο Novartis και έχω την πληροφόρηση πως ασκούσαν πιέσεις για να σταματήσουν οι έρευνες. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλά στοιχεία εναντίον στελεχών της Ν.Δ. και από τον Αμερικανό πρέσβη στην τελευταία συνάντηση που είχαν. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί θα βρεθεί εκτεθειμένος όταν αρχίσουν να έρχονται στοιχεία από το FBI. (…) Επιπλέον, ένας πρώην υπουργός ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI, καθώς γνώριζε πως υπήρχαν στοιχεία εναντίον του».

Την ίδια στιγμή, απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού. Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε στην Ελβετία» έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναγνωρίζοντας… μόνος του τον εαυτό του στο δημοσίευμα και διαψεύδοντας την είδηση. Σε διάψευση προέβη και η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις σχέσεις της με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Εγινε και πάλι αναφορά σε οικογενειακή και φιλική μου σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δηλώνω ευθαρσώς ότι ουδέποτε διέμενε στο σπίτι μου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου, και ουδέποτε συνεργάστηκε με το σύζυγό μου», τόνισε η κ. Παπασπύρου. Με την ίδια ανακοίνωση απαντά επίσης στις αιτιάσεις ότι «με δόλο και πολιτικό σκοπό απέκρυψε έγγραφα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την υπόθεση των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ», επισημαίνοντας ότι «για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών».

Το κύμα ανακοινώσεων στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με αφορμή την υπόθεση Novartis ακολούθησε και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφήνοντας όμως εκτός του κάδρου την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση το σεβασμό στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών, την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

eleftherostypos.gr