Οργή Ευ. Βενιζέλου: «Καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής»

Σφοδρή επίθεση κατά της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσίευμα για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την εφημερίδα ως «ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης» και υπογραμμίζει πως το έγγραφο που παρουσιάζει με την δήθεν εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών είναι του Μαίου του 2012 ενώ εκείνος αποχώρησε τον Μάρτιο του 2012 μόλις έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει τα εξής:

«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία ως ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, ανακαλύπτει σήμερα “έγγραφο βόμβα” που σκάει στα χέρια της.

Πρόκειται για επίσημη έντυπη παρουσίαση της Νοβάρτις στην οποία αναφέρεται ο ανώνυμος ψευδομάρτυρας «Σαράφης». Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνεται και αναφορά σε διαφορά υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Οικονομικών. Παντού με τα ονόματα του αντίστοιχου γενικού γραμματέα και υπουργού σε παρένθεση. Για το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν προωθητικές ενέργειες 20 χιλιάδων ευρώ. Μόνο που το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το Υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πριν δε αποχωρήσω κούρεψα, με το PSI, τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δις ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το «στοιχείο» θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία Νοβάρτις το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά.

Τόσο χυδαίοι, τόσο ανόητοι, τόσο απρόσεκτοι. Πρόκειται για καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».

liberal.gr