Επίδομα ενοικίου-πρόκληση της Ράνιας Αντωνοπούλου -Αφρισε το Twitter-Προς παραίτηση;

Πιέζεται αφόρητα η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι η εξωκοινοβουλευτική υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου λαμβάνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια ποσό 1.000 ευρώ τον μήνα ως επίδομα ενοικίου, και μάλιστα τα πήρε με αναδρομική ισχύ, έπειτα από δικό της αίτημα.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του iefimerida, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην κυρία Αντωνοπούλου.

«Δεν θεωρώ ορθή τη χρήση της διάταξης», είπε ο πρωθυπουργός στην κυρία Αντωνοπούλου, «αναμένω την απάντησή σου», πρόσθεσε.

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην κυρία Αντωνοπούλου έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος όχι μόνο πήρε αποστάσεις από την επιλογή της αναπληρώτριας υπουργού, αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχαν της επεσήμανε πως δεν θεωρεί ορθό το ότι η υπουργός έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε σε κάποιου είδους επίσημη τοποθέτηση της κυρίας Αντωνοπούλου. Η ίδια δέχεται αφόρητες πιέσεις να εκδώσει ανακοίνωση, ώστε να εξηγήσει την προκλητική στάση της.

Κατρούγκαλος για επίδομα σε Αντωνοπούλου: Μικροπολιτικό το θέμα

Ως  «μικροπολιτικό θέμα» χαρακτήρισε την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είναι λίγο μικροπολιτικό το θέμα; Εδώ έχουμε υπαρκτά σκάνδαλα», ανέφερε μιλώντας στον Real FM. Ωστόσο, όπως είπε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός, «πρέπει στο μέλλον, όταν ξαναδούμε το ζήτημα, να θέσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια».

Η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται. Η είδηση προκάλεσε σάλο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο καλείται να το διαχειριστεί.

Ως το τελευταίο ευρώ

Τα τελευταία δυόµισι χρόνια η κυρία Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό Δηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον νοµό Αττικής.

Η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύντροφός της υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διατηρούν κατοικία στη Γλυφάδα. Νοικιάζουν όμως και δεύτερη στο Κολωνάκι προκειμένου να βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Αυτή η ενοικιαζόμενη κατοικία επιδοτείται με 1.000 ευρώ τον μήνα διά της υπουργικής αποζημίωσης που λαμβάνει η κυρία Αντωνοπούλου, την ώρα που το ζεύγος δηλώνει ετήσια εισοδήματα μισού εκατομμυρίου ευρώ, κατέχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. ευρώ, βίλα στη Σύρο, ιδιόκτητες κατοικίες στη Γλυφάδα και στη Νέα Υόρκη.

Ενδοκυβερνητικά πυρά

Παρότι η Ράνια Αντωνοπούλου δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση για το θέμα, εδώ και τέσσερις ημέρες, σήμερα δέχτηκε πυρά από τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ, ο οποίος ουσιαστικά την κάλεσε να παραιτηθεί, αλλά και από τον Κώστα Πουλάκη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί. Περιμένω κι εγώ την εξήγηση της κυρίας Αντωνοπούλου».

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσαν τα εξής:

1. Η προκλητική αυτή απόφαση της επιδότησης ενοικίου σε εξωκονοβουλευτικούς υπουργούς στηρίζεται σε νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τη διάταξη του Ν. 4336/15 («Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης») καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Δηλαδή, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άλλαξε ουσιαστικά την απόφαση του 1994 (του τότε προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη) που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και συμπεριέλαβε στην επιδότηση και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης. Η απόφαση, μάλιστα, ισχύει ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

2. Η εν λόγω εξωκοινοβουλευτκή υπουργός στο πόθεν έσχες της δήλωσε ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, του υπουργού Οικονοµίας Δημήτρη Παπαδηµητρίου.

Στο ίδιο πόθεν έσχες ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Φυσικά, η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.

ΝΔ: Τεράστια πρόκληση

Έντονη ήταν και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να «τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».

«Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων», σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την επίμαχη αποκάλυψη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.
Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.
Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός
».

Σπυράκη για Αντωνοπούλου: Να επιστρέψει αμέσως και εντόκως το επίδομα ενοικίου

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κ. Αντωνοπούλου είναι να επιστρέψει αμέσως και μάλιστα εντόκως το επίδομα ενοικίου που έλαβε και να ζητήσει συγνώμη από τους Ελληνες επισημαίνει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Σε δήλωσή της σημειώνει «H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο».

Δείτα τα έγγραφα με τα οποία η κυρία Αντωνοπούλου διεκδίκησε όλο το επίδομα, μήνα το μήνα:

Πηγή: iefimerida.gr

 

 Αφρισε το Twitter με το επίδομα της Αντωνοπούλου: Κάνα επίδομα χιονιού παίζει; 

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αποκάλυψη ότι η ζάπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου παίρνει επί δυόμιση χρόνια επίδομα ενοικίου, για οικία στο Κολωνάκι.

Δείτε μερικά ενδεικτικά σχόλια:

 • Να τη στείλει σπιτι της επειδή παίρνει ένα επίδομα το οποιο ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε, θα ηταν τουλάχιστον παράλογο.
 • Κανά επίδομα χιονιού παίζει για τη συντρόφισσα Ράνια;
 • Οι αριστεροί για μια ακόμη φορά διδάσκουν ηθική.. Το ζεύγος άφησε την Αμερική για να μας σώσει και εμείς τόσο αγνώμονες. ούτε ένα δυαράκι στα Πατήσια δεν του παραχωρήσαμε, για να κάνουν τη φωλίτσα τους.. «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου»
 • O κ.παπαδημητρίου,έκανε αίτημα και πήρε επιστροφή οδοιπορικών πέρισυ για μια συμμετοχή στο φόρουμ των Δελφών, 20 €! Ο τύπος αυτός έχει αυτά που έχει και είναι (τυπικά) αυτός που αποφασίζει να βγουν σε πλειστηριασμό σπίτια οφειλετών στο δημόσιο για 500 ευρώ! #syriza_xeftiles
 • Θα έκοβαν προνόμια υπουργών, θα πουλούσαν BMW και αεροπλάνα… Ωωπ ! … ένα επίδομα ενοικίου, κάτσε να το τσεπώσουμε οι εκατομυριούχοι #Ρανια_Αντωνοπούλου
 • Σάλος και σάλος για το επίδομα της Αντωνοπούλου…σιγά μωρε. Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ’ακούμε. Σιγά μην ασχοληθεί η κυβερνησάρα με τέτοια ευτελή! Θα πουν θα πουν σου λέει τα γίδια, θα το ξεχάσουν. Οπως τόσα άλλα
 • Από το ευκατάστατο ζεύγος των δύο υπουργών, η κ. Αντωνοπούλου είναι αυτή που έκανε την αίτηση για το επίδομα. Αλλά το απολαμβάνουν και οι δυο, καθώς (αν εικάζω σωστά) ζουν μαζί. Γιατί η κυβέρνηση ζητά την παραίτηση μόνο της κ. Αντωνοπούλου, και όχι και του κ. Παπαδημητρίου;
 • Προφανώς καποια έρευνα έχουν κάνει εκει στο συριζα, σύμφωνα με την οποία οι ψηφοφόροι τους είναι ένα στάδιο πριν θεωρηθούν εγκεφαλικά νεκροί. Δεν εξηγείται τόσο δούλεμα.
 • Εγωδενειμαισυριζα αλλά ας είχαν βάλει εισοδηματικά κριτήρια. Η κα Αντωνοπούλου απλά έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι.
 • Θα παραιτησουμε την #Αντωνοπουλου και θα κρατησουμε το asset #Παπαδημητριου
 • Όσα παίρνουν τα λιγούρια του ΣΥΡΙΖΑ τύπου ράπερ και Καρανίκα, η φραγκάτη τα τσίμπαγε για επίδομα ενοικίου… Γιατί άλλο οι εστέτ και άλλο οι πλεμπαίοι…
 • Κοψιμο ΕΚΑΣ απο συνταξιουχους και επιδομα προθερμανσης αυτοκινήτου για τα αναξιοπαθουντα στελεχη του Πολιτμπιρο, σημερα στην ατζεντα του Υπουργικου Συμβουλιου.
 • Σκεφτείτε ότι αυτά τα σκάνδαλα βγαίνουν ενώ είναι στην κυβέρνηση και κοντρολαρουν όλα τα μέσα αφού είναι καθεστώς. Φανταστείτε τι έχει να βγεί όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία.
 • Οι ανάλγητοι Παπαδήμος και Πικραμένος είχαν παραιτηθεί από τον μισθό του Πρωθυπουργού… Η Ράνια Αντωνοπούλου εισπράττει πέραν της Υπουργικής αποζημίωσης για αυτή και τον άντρα της 12000 για το ενοίκιο στο Κολωνάκι.. #ανήθικο_πλεονέκτημα
 • το ότι δεν τους έστειλαν ακόμα στα σπίτια τους (δηλ. στις βίλες τους) και τους κρατάνε Υπουργούς,δείχνει τι είναι η αριστερά του Τσίπρα.
 • Μα είστε καλά να παραιτηθεί για 1000€ η Αντωνοπούλου?? Εγώ με 23 νεκρούς # Μανδρα είμαι ακόμη στη θέση μου κι έχω και μούτρα και μιλάω #Αριστεροστροφοι_Φασιστες #Αντωνοπουλου #Αυτή_είναι_η_Αριστερα

 • Για τρία εκατομμύρια ευρώ έχασε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης η Ράνια Αντωνοπούλου
 • Νομίμως και ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΑΡΔΑ ειδικά για το πάμπλουτο γαϊδουρινό ζευγάρι! ΣΥΡΙΖΕΛΛΑΔΑ 2018! Μετά θεωρούμε,ότι μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια πολυδιάσπασης μεγάλων κομμάτων…με διαπιστωμένο πολιτικό μπετόν αρμέ των άχρηστων απέναντι! Μπράβο μας! Πανέξυπνοι είμαστε!
 • Όλοι έχουμε αρκετές Ράνιες στον περίγυρό μας. Κονομημένες κυράδες που πουλάνε ύφος και επανάστα εκ του ασφαλούς και με τη γνωστή υπεροψία της αριστεράς. Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα.
 • Τριψτην στ μούρη σου ηλίθιε ελληνακο. Διοτι κ ΕΝΦΙΑ πληρώνεις αλλα κ το επίδομα της πληρώνεις.
 • Ζεις στη χώρα που ματώνεις να πληρώνεις φόρους και εισφορές και μαθαίνεις ότι πληρώνεις το ενοίκιο του πιο ευκατάστατου ζεύγους της κυβέρνησης από κονδύλια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης”. Τραγωδία, κωμωδία και μπανανία μαζί.
 • ελα μωρε τα παιδια επι της ουσιας θελουνε κομουνισμο για να μην ξαναδουλεψουνε στη ζωη τους
 • Τώρα σωθήκαμε, γιατί ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. O tempora o mores…
 • Η Αντωνοπούλου,τυπική περίπτωση αριστερής κυρίας.Συνεπής στην ιδεολογία της,πολέμησε σκληρά στην απεχθή κοιτίδα του καπιταλισμού,δημιούργησε τρανταχτή περιουσία κινητή κ ακίνητη με τον άοσμο κ άοσμο σύντροφό της και ονειρεύονται μαζί επιστροφή στη δραχμή!
 • Τι είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ πατέρα;
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ παιδί μου είναι να “κατεβάζεις” νομοσχέδιο για την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και κάπου μέσα εκεί να βρίσκεται, εντέχνως “κρυμμένο” και ένα ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ για υπουργό της κυβέρνησης που “ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ”!
  ΑΥΤΟ είναι η Αριστερά!
 • Η ίδια κυβέρνηση που επέτρεψε με νόμο στην κ.Αντωνοπούλου να εισπράττει 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο του σπιτιού της,αφαίρεσε με το πολυνομοσχέδιο τη δυνατότητα από νησιωτικούς και ορεινούς δήμους για παροχή σίτισης και στέγασης σε μόνιμους εκπαιδευτικούς & δημ.υπαλλήλους.

Πηγή:iefimerida.gr