Τρίπολη: Ένταση και χημικά έξω από τον χώρο που θα μιλούσε ο Τσίπρας

Περίπου 150 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές – ΛΑΕ: Πρωτοφανής έκφραση αυταρχισμού

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιούνται αυτή την ώρα οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα ξεκινήσει σε λίγο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Πνευματικό Κέντρο και οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρούν να τους παρακάμψουν. Το κλίμα παραμένει τεταμένο, ενώ 150 μέτρα περίπου πριν τον χώρο της ομιλίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν το πλήθος.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα έκανε λόγο για πρωτοφανή έκφραση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.
Συγκεκριμένα η ΛΑΕ καταγγέλλει «την βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της εφαρμόζει κάθε μέσον αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τη ζωή» και επισημαίνει: «Η βία όμως και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού».

Πηγή Eleftheriaonline.gr