Λαφαζάνης: Μεγάλα ερωτηματικά για τις συλλήψεις των Ελλήνων στρατιωτικών

 

Επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «πολύ μεγαλύτερα ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης»

«Μετά το νέο πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια και την παρεμπόδιση και εκδίωξη του γεωτρύπανου από την κυπριακή ΑΟΖ, η σύλληψη από τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο και στη συνέχεια η απαράδεκτη φυλάκιση στην Αδριανούπολη και η αυθαίρετη παραπομπή σε δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί άλλη μια ιταμή τουρκική πρόκληση με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει στη γραπτή του δήλωση πως προκαλούνται πολύ μεγάλα ερωτηματικά για τις συνθήκες σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για τα οποία δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πειστικές διευκρινίσεις και απαντήσεις.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «πολύ μεγαλύτερα ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επέδειξε ξανά και στον μέγιστο, ίσως, βαθμό, όλα τα αρνητικά συμπτώματα του ελληνικού ψοφοδεούς και παρακμιακού πολιτικού κατεστημένου, ικανού μόνο να εξωθεί τη χώρα σε κρίσεις αλλά ανίκανου και ανέτοιμου να διαχειριστεί τις παραμικρές δυσκολίες».
Ο γραμματέας της ΛΑΕ επισημαίνει πως οι ακολουθούμενες πολιτικές μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο και προσθέτει πως ο «υπερδραστήριος» Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ έχει αναλάβει ρόλο επόπτη και εντολέα.

«Οι δήθεν “σύμμαχοι” και οι υποτιθέμενες ευρωατλαντικές “συμμαχίες” αυτής της χώρας αποδεικνύονται για άλλη μια φορά “Δούρειοι ίπποι” για την καταλήστευση της πατρίδας μας και την υπόσκαψη των εθνικών μας συμφερόντων» προσθέτει ο γραμματέας της ΛΑΕ και επισημαίνει την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής, που θα πετάξει στον κάλαθο των πολιτικών απορριμμάτων την κυβέρνηση μαζί με όλο το μνημονιακό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο.

«Αυτήν τη νέα πολιτική και πορεία ξεκίνησα να υλοποιώ ως υπουργός Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περνούσε από την Ελλάδα και η οποία γρήγορα ενταφιάστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με την μνημονιακή συνθηκολόγησή της. Σήμερα αυτή η στρατηγική εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας είναι πιο αναγκαία και επείγουσα από ποτέ» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

protothema.gr