Το φαγητό των Οσκαρ -Με χρυσόσκονη 24 καρατίων, γεμιστά λουλούδια και 2.400 μπουκάλια κρασί [εικόνες]

Η ώρα για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου έφτασε. Η 90η τελετή απονομής των των Οσκαρ  είναι γεγονός και όλοι ανυπομονούν να δουν ποιοι θα κατακτήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

Ωστόσο, τα Οσκαρ δεν είναι μόνο η τελετή αλλά είναι και το πάρτι που θα ακολουθήσει μετά, όπου οι σταρς με πιο χαλαρή διάθεση θα γευτούν εκλεκτά εδέσματα και θα διασκεδάσουν.

Για 24η χρονιά, πίσω από το οσκαρικό μενού βρίσκεται ο αυστριακής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος της Καλιφόρνιας, σεφ και εστιάτορας Βόλφγκανγκ Πακ.

Ο Πακ δημιουργεί ένα κλασσικό, αλλά όχι βαρετό μενού, το οποίο συμπεριλαμβάνει πιάτα που αγαπούν οι σταρς, ενώ κάθε χρονιά τους επιφυλάσσει και εκπλήξεις.

Αγαπημένα πιάτα είναι το μπέργκερ με κιμά από μοσχάρι Kobe, το ταρτάρ με κρέας από μοσχάρι Γουαγκού, ο καπνιστός σολομός, οι κλασσικές πίτσες που λατρεύει η Ελεν ΝτεΤζένερις και η κοτόπιτα που απαιτεί κάθε χρόνο η Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Το μενού για την 90η τελετή συμπεριλαμβάνει 60 πιάτα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Μους χαβιάρι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη 24 καρατίων, πουγκιά γεμιστά με φασόλια ενταμάμε και μαύρη τρούφα και λουλούδια ιβίσκου γεμιστά με καβούρι είναι μερικά από αυτά.

 

Φυσικά, τα γλυκά έχουν τη δική τους θέση και είναι λαχταριστά. Καραμέλες σοκολάτας γεμιστές με Pimm’s και κουμ-κουάτ, γλειφιτζούρια με γεύση φρούτο του πάθους, στο σχήμα του θείου Οσκαρ, γλυκάκια από βελγική σοκολάτα Callebaut, σε χρώμα κόκκινο ρουμπινί και μια σειρά από μακαρόν σε γεύσεις επιλεγμένων κοκτέιλ, από Νεγκρόνι μέχρι Μοχίτο.

 

Το κρασί που σερβίρεται στο Governors Ball και μιλάμε για 2.400 μπουκάλια, προσφέρεται από τους αμπελώνες του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Τι λένε οι αριθμοί

Οι αριθμοί της κουζίνας ζαλίζουν, αν σκεφτείτε πως οι καλεσμένοι της βραδιάς είναι περίπου 1.500 άτομα.

7.500 γαρίδες, 100 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών, 6.500 ατομικές πιτούλες στο σχήμα του Οσκαρ, 15 κιλά χαβιάρι, 150 αστακοί από το Μέιν, 400 χειροποίητες πίτσες, 56 κιλά τυρί τσένταρ, 1.500 πατάτες, 17 κιλά τρούφες που εισάγονται από τη Βουργουνδία, 2.375 μίνι-πρέτσελ, 3.500 κριτσίνια με άνθος αλατιού, 3.000 παντζάρια, 30 κιλά ρουμπινί σοκολάτα Callebaut, 88 κιλά παγωτό, 52 κιλά σορμπέ, 15 κιλά βρώσιμη χρυσόσκονη, 1.500 μπουκάλια σαμπάνια Piper Heidsieck.

Για την εκτέλεση του μενού εργάζονται πάνω από 100 σεφ και μάγειρες, ενώ περισσότεροι από 300 σερβιτόροι φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους.

Πηγή: iefimerida.gr